AAAARIBA – Karibiskt julbord

På Rimforsa Strand har vi en alldeles egen jultradition – att duka upp en läcker karibisk julbuffé. Lite grönare, lite ”lättare” och mycket smakrikare än vanlig traditionell julmat (enligt många av våra stammisar sedan 18 år tillbaka….) Den exotiska buffén lockar ögat och frestar smaklökarna. Julbuffén innehåller fisk, skaldjur, kyckling och kött, men också vegetariskt/veganskt. Den karibiska känslan fulländas med alla läckra frukter.

Får vi fresta smaklökarna?

Beef Carnitas with Chili and Mango Salsa, Smoked Lamb with chili pepper oil, Papaya and Avocado in honey, ginger and chili, Chevice de Poisson, Jamaican Red Tilapia and Green Jerk är några av de läckra rätterna på menyn. Klicka här för att se hela menyn.

Välkommen att boka in dig på något av datumen nedan. Grupper (fler än 30 personer) är välkomna att boka julbord vilken dag och tid som helst under perioden 2/12–21/12 2022. Sittningarna kl 19.15 kommer i första hand bokas till våra boende gäster.

Hemsidan kommer att uppdateras med datum successivt, så att även mindre sällskap kan boka in sig vid dessa tillfällen. Välkommen att ringa oss på 0494-792 90 för bokning.

Datum 2022

TISDAGAR

13/12 bord från kl 18.00, sista bordsbokning kl 20.00.

ONSDAGAR

14/12 bord från kl 18.00, sista bordsbokning kl 20.00.

TORSDAGAR

15/12 bord från kl 18.00, sista bordsbokning kl 20.00.

FREDAGAR

2/12, 9/12 och 16/12 – boka bord 16.30 eller 19.15 (eller senare fram till  20.00)

LÖRDAGAR

3/12, 10/12 och 17/12 – Sittning kl 16.30 och 19.15 (eller senare fram till 20.00)

SÖNDAGAR

4/12 och 18/12  boka bord mellan kl 12.00 – 13.30.

STÖRRE SÄLLSKAP?

Välkommen att boka valfri dag 2/12–21/12 2022 om ni är fler än 30 personer.

Vänligen notera att sittningarna kl 19.15 främst bokas till våra boende gäster.

frukter-karibisk-julbuffe-pa-rimforsa-strand-web

AKTIVITETER!

Är ni ett större sällskap som bokat? Gör upplevelsen extra rolig med en aktivitet.

Vad sägs om:

  • Rom- & chokladprovning
  • Musikquiz
  • Salsadans

Eller hör med oss om du har något eget förslag!

strandbastu
kaktus-karibisk-buffe-rimforsa-strand-web

PAKETERBJUDANDE!

Förläng den karibiska hettan och boka våra paket med övernattning. Perfekt för såväl helgmyset som för julfest med företaget eller kundträff!

KARIBISK LYX

1 650 kr/pers med logi i grandlitrum i gårdshus (liten dubbelsäng 140 cm)
1 750 kr/pers med logi i grandlitrum (liten dubbelsäng 140 cm)  alt twinrum ( 2 separata sängar) i huvudbyggnad eller dubbelrum i gårdshus
1 850 kr/pers med logi i dubbelrum i huvudbyggnad med utsikt mot trädgården
1 950 kr/pers med logi i dubbelrum i huvudbyggnad med sjöutsikt

I priset ingår: Eftermiddagskaffe, Strandbastubad, Karibiskt julbord med drink och kaffe/te samt logi i delat rum och frukostbuffè

KARIBISKT MYS

1 295 kr/pers med logi i grandlitrum i gårdshus (liten dubbelsäng 140 cm)
1 395 kr/pers med logi i grandlitrum (liten dubbelsäng 140 cm)  alt twinrum ( 2 separata sängar) i huvudbyggnad eller dubbelrum i gårdshus
1 495 kr/pers med logi i dubbelrum i huvudbyggnad med utsikt mot trädgården
1 595 kr/pers med logi i dubbelrum i huvudbyggnad med sjöutsikt

I priset ingår: Karibisk julbuffé med drink och kaffe/te samt logi i delat rum och frukostbuffé

Priset är inkl moms och gäller under perioden  2/12 – 20/12 2022

Pris

695 kr/person

Inklusive fördrink, kaffe/te och 12% moms
Barn 0-2 år gratis, 3-12 år 340 kr

Välkommen att boka! Glöm inte att uppge ev allergier eller specialkost när du bokar samt att ringa och ändra din bokning om ni blir färre än ni bokat för. Vi debiterar för förhandsbokat sällskap.

karibisk-julbuffe-kalla-ratter-rimforsa-strand-web-1024x682

Karibisk buffé – en jultradition sedan 25 år tillbaka

Frågan kommer varje år – hur kommer det sig att ni dukar upp en Karibisk buffé istället för “vanligt svenskt julbord”? Svaret är att vi fick ärva traditionen av husets förra ägare. De ville, för ca 25 år sedan, erbjuda något annorlunda till jul, något som stack ut. Då skapades en Karibisk buffé. Innehållet på dåvarande buffén skiljer sig helt från dagens upplaga – förutom de exotiska frukterna.

När Daniel Blomqvist (vår köksmästare mellan 2002-2017), började sitt jobb 2002, satte han tänderna i att leta och provlaga recept från Karibiska ö-världen. Resultatet presenterades ett år senare och sedan dess har innehållet varit i stort sett samma. Några favoriter har tillkommit, några rätter har tagits bort.

Vad kännetecknar då karibisk mat? En matkultur som är starkt präglad av ett mycket turbulent förflutet. Till att börja med den inhemska indianska kulturen, även om stora delar av den befolkningen utrotades av de europeiska kolonisatörerna. Till detta kom europeisk matkultur som fransk, spansk, engelsk, holländsk och portugisisk. På grund av krig mellan de europeiska staterna kunde makten på öarna gå från den ena till den andra och tillbaka igen. Därmed infördes ständigt nya matkulturella influenser. Under en period importerades många afrikanska slavar till öarna, som också de hade sin egen kultur med sig. På exempelvis Trinidad har inflytande från bl.a. Indien, Kina, Libanon och Syrien påverkat matkulturen oerhört. Köksmästarens idé, är att gästerna äter frukt till de övriga maträtterna. Flera av rätterna lyfts till nya nivåer om de kombineras med lite söt frukt.

Vi hoppas att du ska njuta av maten från oss!

Aaariba!