Boka din middag hos oss

När dagen går mot sitt slut är det härligt att få slå sig ner och bli serverad mat tillagad med tanke och omsorg. Ring och boka bord och meny på 0494-792 90 eller maila till reception@rimforsastrand.se (vänligen notera att bordsbokning inte är gjord förrän den är återbekräftad av oss). Har du någon allergi eller är vegetarian/vegan vill vi gärna veta det redan vid bokningstillfället.

Är ert sällskap fler än 10 personer vill vi att ni förbeställer er meny, detta för att vi ska kunna garantera att alla rätter finns till er.

Höst, vinter och vår har vi oftast öppet för bordsbokning måndag, tisdag, onsdag och torsdag kl 18.00 – 19.30. Fredag och lördag 17.00 – 20.00. Söndagar stängt. Notera att vi ibland har abonnerat för konferenser och fester/bröllop. Under sommaren (veckan efter midsommar till ca mitten av augusti) har restaurangen öppet alla kvällar i veckan.

Brottsplats Rimforsa – fallet vid Strand. Under hösten 2024 har vi premiär för Brottsplats Rimforsa. 3-rätters middag med mordgåta. Boka ditt paket här.

Aaaarriba – Karibisk julbuffé – vår alldeles egna tradition sedan mer än 20 år tillbaka. Start 29 november.

Nedan ser du öppettider och meny för några veckor framåt. Ring eller maila oss för att få reda på exakta öppettider längre fram.

SÅ NÄRA SOM MÖJLIGT – SÅ LÅNGT SOM MÖJLIGT!

Med avstamp i vår devis – så nära som möjligt – så långt som möjligt, strävar vi efter att använda oss av närodlat och lokalproducerat. Annars blir det svenskt. Därför kan vissa saker på menyerna ibland variera beroende på dagens utbud hos våra leverantörer.

Förläng din vistelse och boka något av våra härliga paket.

Öppettider för middag

Oftast öppet för middag måndag tom lördag. Måndag tom torsdag bokar du bord mellan kl 18.00 – 19.30. Fredagar och lördagar bokar du bord mellan kl 17.00 – 20.00. Söndagar har vi för det mesta stängt förutom under sommaren.

v. 48  (25/11 – 1/12):  Öppet för middag måndag, tisdag, onsdag och torsdag. Premiär för Karibisk julbuffé fredag och lördag!

v. 49  (2/12 – 8/12):  Öppet för middag måndag, tisdag, onsdag och torsdag. Karibisk julbuffé fredag och lördag!

v. 50  (9/12 – 15/12):  Aaarriba Karibisk julbuffé måndag tom lördag!

v. 51  (16/12 – 22/12):  Öppet för middag måndag, tisdag, onsdag och torsdag. Julstängt from fredag. God Jul & Gott Nytt År!

v. 52 (23/12 – 29/12): STÄNGT

v. 1 (30/12 – 5/1): Öppet för middag på lördag 4 januari övriga dagars stängt.

Meny from 4/11

MÅNDAG, ONSDAG OCH FREDAG

Vänligen notera att konferenser och större sällskap kan ha annan meny än nedan. Vi reserverar oss för ev ändringar kan ske i menyn.
FÖRRÄTT

Tartar på nötkött från Östergötland. Serveras med jalapenjomajonnäs, friterad schalottenlök, lagrad ost och machesallad.

VARMRÄTTER

Fisk: Stekt röding serveras saffranssås, potatis i brynt smör samt picklade kantareller och höstgrönt.

Kött: Biff på nötkött från Östergötland serveras med variation på lök, saltrostad potatis, rödvinssås och krassesallad.

Vegetariskt: Strands svampfyllda kroppkakor serveras med skum på ost och jordärtskocka, picklade lingon och blåbär samt puffat bovete. 

DESSERT

Vispad citron- & vaniljpannacotta serveras med äppelchips, brynt smörkola samt äppelkompott och karamelliserade frön smaksatta med rosmarin.

 

PRISER

3-rätters middag: 695 kr

2-rätters middag: 555 kr

Vi erbjuder dryckespaket till våra menyer. Priset varierar beroende på innehåll.

 

TISDAG, TORSDAG, LÖRDAG

Vänligen notera att konferenser och större sällskap kan ha annan meny än nedan. Vi reserverar oss för ev ändringar kan ske i menyn.
FÖRRÄTT

Pumpasoppa smaksatt med chili. Serveras med picklade rotfrukter, rostade solrosfrån och rotfruktschips.

VARMRÄTTER

Fisk: Stekt röding serveras saffranssås, potatis i brynt smör samt picklade kantareller och höstgrönt.

Kött: Biff på nötkött från Östergötland serveras med variation på lök, saltrostad potatis, rödvinssås och krassesallad.

Vegetariskt: Strands svampfyllda kroppkakor serveras med skum på ost och jordärtskocka, picklade lingon och blåbär samt puffat bovete. 

DESSERT

Chokladtarté med smak av apelsin. Serveras med punchkräm och säsongens citrussallad.

 

PRISER

3-rätters middag: 695 kr

2-rätters middag: 555 kr

Vi erbjuder dryckespaket till våra menyer. Priset varierar beroende på innehåll.

Middag

För att vi ska ta hand om er på bästa sätt önskar vi att ni förhandsbokar via telefon eller e-post. Det kan även gå bra att komma med kort varsel.

BARNMENY

Rätter från ordinarie menyn 1/2 priset för barn upp tom 12 år.

Plocktallrik med grönsaksstavar, chips och dipp –  95 kr

Kycklingspett med pommes och dippsås – 145 kr

Pasta Carbonara – 115 kr

Glassbägare från Sänkdalen – 55 kr

ÄVEN PÅ STRAND (FREDAG OCH LÖRDAG)

BETOR & GETOST    175 kr  

Sallad på betor med lokal getost, vinägrett på Strands honung samt karamelliserade frön.

STRANDS PASTA       295 kr  

Pasta med krämig skogssvampsås och ost från Östergötland.

STRANDS OSTBRÄDA       195 kr 

Ostbräda med lokala ostar serveras med Strands fröknäcke och marmelader från Harg.

SÄNKDALENS GLASSBÄGARE     55 kr  

välj mellan olika smaker.

TRYFFEL    45 kr 

Fråga efter kvällens smak  

 

MENYPRISER

3-rätters middag med kaffe/te: 695 kr / person

2-rätters middag med kaffe/te: 555 kr / person

Vi erbjuder dryckespaket till våra menyer. Priset varierar beroende på innehåll.

Vi reserverar oss för prisförändringar.

Specialkost

För att ge köket bästa förutsättningen att leverera en bra matupplevelse vill vi att du föranmäler ev specialkost. Gäster med allergier är viktiga för oss och vi lagar specialkost utifrån Livsmedelsverkets/EU:s allergenlista. Då vi dagligen hanterar dessa allergener i vårt kök kan vi tyvärr inte ta emot gäster med luftburen allergi, tex nötter eller fisk.

LCHF/GI erhåller varma grönsaker efter säsong som ersättning till kolhydrater och serveras en alternativ fika samt ost istället för dessert. Vänligen observera att ev extra kostnad kan utgå vid specialkostbeställning.

Hund

Vi tar emot hundar på vår uteservering men inte inne i restaurangen. Vänligen uppge vid bokningstillfället om ni tar med er fyrfota vän så att vi  kan placera er på bästa plats.