Boka din middag hos oss

När dagen går mot sitt slut är det härligt att få slå sig ner och bli serverad mat tillagad med tanke och omsorg. Ring och boka på 0494-792 90 eller maila till reception@rimforsastrand.se. Har du någon allergi eller är vegetarian/vegan vill vi gärna veta det redan vid bokningstillfället.

Måndag till torsdag bokar du bord mellan kl 18.00 – 19.30, fredag och lördag 17.00 – 19.30. Söndagar har restaurangen stängt (om ni inte är ett större sällskap som vill boka). Under sommaren har restaurangen öppet alla dagar i veckan. 

SÅ NÄRA SOM MÖJLIGT – SÅ LÅNGT SOM MÖJLIGT!

I vår strävan att använda oss av närodlat och lokalproducerat, vill vi komponera våra menyer så nära inpå servering det bara går. Just då smakar det som bäst.

Fredagar from 16/8 – 15/11 finns vår uppskattade Fredagsgryta för 225 kr/person och lördagar 5/10 – 16/11 kan du avnjuta Strands kafferep mellan kl 14.00–16.00

Glöm inte att att boka bord! Max antal platser per sittning!

Under våra Sommar på Strand-veckor (24/6–9/8 2020) är restaurangen öppen för lunch och middag alla dagar i veckan.

762a0439

Meny vecka 37

Menyn kan komma att justeras beroende på tillgång på lokala råvaror, antal gäster och annat som händer i vår föränderliga värld. Äter du vegetariskt eller vill ha fisk istället för kött eller tvärtom ordnar vi det men glöm inte att uppge det vid bokningen. Då ger vi köket bästa förutsättningen att förbereda önskemålen på bästa sätt. Till barn finns det köttbullar med gräddsås, kokt potatis och lingon eller pannkakor.

Fredag 13 september

Vår egenrökta vildsvinscarpaccio serveras med 2 x blomkål, krasseemulsion, rostade kavringsmulor och kryddblad från trädgården

-oOo-

Smörstekt Lapplandsröding serveras med grönärtpuré, musselsmörsås smaksatt med citron, mandelpotatispuré smaksatt med Hemost från Brostorp samt krispiga bönor

-oOo-

Äppelpaj på sensommaräpple serveras med egengjord kaffeklass, knäckigt flarn och blad från trädgården

Fredagsgryta: Dragen gris (Pulled Pork) serveras med rostad majskräm, bakade rotsaker samt ruccolarostad potatis

 

Lördag 14 september

Abonnerat för bröllopsfest

 

Söndag 15 september

Abonnerat för bröllopsfest

Priser

3-rätters middag: 595 kr / person

2-rätters middag: 470 kr / person

Varmrätt med sallad, smör och bröd: 345 kr / person

Fredagsgryta: 225 kr / person

Meny vecka 38

Menyn kan komma att justeras beroende på tillgång på lokala råvaror, antal gäster och annat som händer i vår föränderliga värld. Äter du vegetariskt eller vill ha fisk istället för kött eller tvärtom ordnar vi det men glöm inte att uppge det vid bokningen. Då ger vi köket bästa förutsättningen att förbereda önskemålen på bästa sätt. Till barn finns det köttbullar med gräddsås, kokt potatis och lingon eller pannkakor.

Måndag 16 september

Vår egenrökta vildsvinscarpaccio serveras med 2 x blomkål, krasseemulsion, rostade kavringsmulor och kryddblad från trädgården

-oOo-

Smörstekt Lapplandsröding serveras med grönärtpuré, musselsmörsås smaksatt med citron, mandelpotatispuré smaksatt med Hemost från Brostorp samt krispiga bönor

-oOo-

Äppelpaj på sensommaräpple serveras med egengjord kaffeklass, knäckigt flarn och blad från trädgården

Tisdag 17 september

Gräddvispad kräftsoppa smaksatt med fänkål- & cognac serveras med sikromsmousse och parmesanchips

-oOo-

Majskyckling från Munka-Ljungby serveras med morotspuré, rostade bönor,  karamelliserad smörsås smaksatt med sensommaräpple och calvados samt polentakaka smaksatt med getost och färska örter

-oOo-

Bakad tryffel serveras med mjölkchokladmousse samt torkade hallon och lakritsmaräng

Onsdag 18 september

Vår egenrökta vildsvinscarpaccio serveras med 2 x blomkål, krasseemulsion, rostade kavringsmulor och kryddblad från trädgården

-oOo-

Smörstekt Lapplandsröding serveras med grönärtpuré, musselsmörsås smaksatt med citron, mandelpotatispuré smaksatt med Hemost från Brostorp samt krispiga bönor

-oOo-

Äppelpaj på sensommaräpple serveras med egengjord kaffeklass, knäckigt flarn och blad från trädgården

Torsdag 19 september

Gräddvispad kräftsoppa smaksatt med fänkål- & cognac serveras med sikromsmousse och parmesanchips

-oOo-

Majskyckling från Munka-Ljungby serveras med morotspuré, rostade bönor,  karamelliserad smörsås smaksatt med sensommaräpple och calvados samt polentakaka smaksatt med getost och färska örter

-oOo-

Bakad tryffel serveras med mjölkchokladmousse samt torkade hallon och lakritsmaräng

Fredag 20 september

Vår egenrökta vildsvinscarpaccio serveras med 2 x blomkål, krasseemulsion, rostade kavringsmulor och kryddblad från trädgården

-oOo-

Smörstekt Lapplandsröding serveras med grönärtpuré, musselsmörsås smaksatt med citron, mandelpotatispuré smaksatt med Hemost från Brostorp samt krispiga bönor

-oOo-

Äppelpaj på sensommaräpple serveras med egengjord kaffeklass, knäckigt flarn och blad från trädgården

Fredagsgryta: Dillkött serveras med kokt Amandinepotatis samt pressgurka & rostade betor 

 

Lördag 21 september

fullbokat

 

Söndag 22 september

stängt – välkomna att besöka oss nästa vecka

Priser

3-rätters middag: 595 kr / person

2-rätters middag: 470 kr / person

Varmrätt med sallad, smör och bröd: 345 kr / person

Fredagsgryta: 225 kr / person

Meny vecka 39

Menyn kan komma att justeras beroende på tillgång på lokala råvaror, antal gäster och annat som händer i vår föränderliga värld. Äter du vegetariskt eller vill ha fisk istället för kött eller tvärtom ordnar vi det men glöm inte att uppge det vid bokningen. Då ger vi köket bästa förutsättningen att förbereda önskemålen på bästa sätt. Till barn finns det köttbullar med gräddsås, kokt potatis och lingon eller pannkakor.

Måndag 23 september

Vår egenrökta vildsvinscarpaccio serveras med 2 x blomkål, krasseemulsion, rostade kavringsmulor och kryddblad från trädgården

-oOo-

Smörstekt Lapplandsröding serveras med grönärtpuré, musselsmörsås smaksatt med citron, mandelpotatispuré smaksatt med Hemost från Brostorp samt krispiga bönor

-oOo-

Äppelpaj på sensommaräpple serveras med egengjord kaffeklass, knäckigt flarn och blad från trädgården

Tisdag 24 september

Gräddvispad kräftsoppa smaksatt med fänkål- & cognac serveras med sikromsmousse och parmesanchips

-oOo-

Majskyckling från Munka-Ljungby serveras med morotspuré, rostade bönor,  karamelliserad smörsås smaksatt med sensommaräpple och calvados samt polentakaka smaksatt med getost och färska örter

-oOo-

Bakad tryffel serveras med mjölkchokladmousse samt torkade hallon och lakritsmaräng

Onsdag 25 september

Vår egenrökta vildsvinscarpaccio serveras med 2 x blomkål, krasseemulsion, rostade kavringsmulor och kryddblad från trädgården

-oOo-

Smörstekt Lapplandsröding serveras med grönärtpuré, musselsmörsås smaksatt med citron, mandelpotatispuré smaksatt med Hemost från Brostorp samt krispiga bönor

-oOo-

Äppelpaj på sensommaräpple serveras med egengjord kaffeklass, knäckigt flarn och blad från trädgården

Torsdag 26 september

Gräddvispad kräftsoppa smaksatt med fänkål- & cognac serveras med sikromsmousse och parmesanchips

-oOo-

Majskyckling från Munka-Ljungby serveras med morotspuré, rostade bönor,  karamelliserad smörsås smaksatt med sensommaräpple och calvados samt polentakaka smaksatt med getost och färska örter

-oOo-

Bakad tryffel serveras med mjölkchokladmousse samt torkade hallon och lakritsmaräng

Fredag 27 september

Vår egenrökta vildsvinscarpaccio serveras med 2 x blomkål, krasseemulsion, rostade kavringsmulor och kryddblad från trädgården

-oOo-

Smörstekt Lapplandsröding serveras med grönärtpuré, musselsmörsås smaksatt med citron, mandelpotatispuré smaksatt med Hemost från Brostorp samt krispiga bönor

-oOo-

Äppelpaj på sensommaräpple serveras med egengjord kaffeklass, knäckigt flarn och blad från trädgården

Fredagsgryta: Fajitas serveras med tortillachips, goda röror och bröd 

 

Lördag 28 september

Gräddvispad kräftsoppa smaksatt med fänkål- & cognac serveras med sikromsmousse och parmesanchips

-oOo-

Majskyckling från Munka-Ljungby serveras med morotspuré, rostade bönor,  karamelliserad smörsås smaksatt med sensommaräpple och calvados samt polentakaka smaksatt med getost och färska örter

-oOo-

Bakad tryffel serveras med mjölkchokladmousse samt torkade hallon och lakritsmaräng

Söndag 29 september

stängt – välkommen tillbaka nästa vecka

Priser

3-rätters middag: 595 kr / person

2-rätters middag: 470 kr / person

Varmrätt med sallad, smör och bröd: 345 kr / person

Fredagsgryta: 225 kr / person