Boka din middag hos oss

När dagen går mot sitt slut är det härligt att få slå sig ner och bli serverad mat tillagad med tanke och omsorg. Ring och boka bord och meny på 0494-792 90 eller maila till reception@rimforsastrand.se. Har du någon allergi eller är vegetarian/vegan vill vi gärna veta det redan vid bokningstillfället.

Med anledning av rådande samhällssituation har restaurangen from vecka 14 öppet för bordsbokning mellan kl 17.00 – 19.30 torsdag, fredag och lördag. Är ni ett sällskap på minst 10 personer är ni varmt välkomna att boka bord valfri dag även måndag – onsdag (stängt söndag).

Det går också fint att beställa vår middagspåse och ta med hem.

SÅ NÄRA SOM MÖJLIGT – SÅ LÅNGT SOM MÖJLIGT!

I vår strävan att använda oss av närodlat och lokalproducerat, vill vi komponera våra menyer så nära inpå servering det bara går. Just då smakar det som bäst.

“Gu va schööönt dä ä fredag”. Vid fyra tillfällen under 2020 kommer vi att anordna After Work. Skön stämning, fredagsgryta och livemusik. Mer information kommer inom kort.

Utvalda lördagar under 2020 står vårt uppskattade Strands kafferep uppdukat mellan kl 14.00–16.00. Klicka på länken och läs mer.

Glöm inte att att boka bord! Max antal platser per sittning!

Aaariba! 27/11 2020 går startskottet för vår alldeles egna jultradition – Karibisk buffé.

Under våra Sommar på Strand-veckor (29/6–9/8 2020) är restaurangen öppen för lunch och middag alla dagar i veckan.

762a0439
Fredrikas kök
762a0737

Meny

Med anledning av rådande samhällssituation kommer vi att, förutom vår ordinarie fasta meny, addera till några av våra populära klassiker. Vår ambition är att from 30/3 ha öppet för middag torsdag – lördag de kommande veckorna (förutom vecka 15 då vi har abonnerat för bröllop fredag och lördag).

Är ni ett sällskap på minst 10 personer är ni varmt välkomna att boka bord valfri dag även måndag – onsdag (stängt söndag).

Det går även att beställa nästan alla rätter som take-away

Klicka här för att läsa våra rutiner gällande Corona/Covid-19

För att vi ska ta hand om er på bästa sätt önskar vi att ni förhandsbokar via telefon eller epost. Det kan även gå bra att komma med kort varsel.

BOKA DIN MIDDAGSPÅSE OCH ÄT HEMMA

Pris: 445 kr per person för 3-rätters middag. Hämtas kall med instruktion hur du tillagar det sista hemma.

Middagspåsemeny vecka 15

(hämtas senast 12.00 på Långfredagen, resten av helgen är huset abonnerat för bröllopsfest)

Gräddvispad soppa på havskräfta serveras med Västerbottenmousse och marinerad löjrom

alt

Toast Skagen gjord på handskalade räkor toppad med svensk löjrom serveras på vår hembakade kavring

-oOo-

Vildsvinsytterfilé från Grensholm serveras med kompott på våriga rotfrukter, saltbakade betor, grön ärtpesto och krispiga blad

-oOo-

Ugnsbakad mörkchokladpastej serveras med mjölkchokladmousse, rårörda hallon och rostad vit choklad

Välkommen att boka bord till middag

Torsdag – Lördag: 17.00 – 19.30 (förutom vecka 15 då vi endast har öppet torsdag)

Förutom nedanstående menyer kan ni beställa:

Toast Skagen gjord på handskalade räkor toppad med svensk löjrom serveras på vår hembakade kavring

1/2: 135 kr                          1/1: 195 kr

Strandburgare: Vår hemgjorda 150g hamburgare gjord på närproducerat nötkött serveras med rostat bröd, Boxholms chiliost, inlagd rödlök och Dijonaise. Liten grönsallad med Kindagurka och tomat samt pommes smaksatt med parmesan

195 kr

Marängsviss Ala köket på Strand: Vanilj- & chokladglass från Sänkdalen serveras med maränger, färska bär, vispad grädde och varm chokladsås

95 kr

Menyerna kan komma att justeras beroende på tillgång på lokala råvaror, antal gäster och annat som händer i vår föränderliga värld. Äter du vegetariskt eller har någon allergi ordnar vi givetvis en meny till dig men glöm inte att uppge det vid bokningen. Då ger vi köket bästa förutsättningen att förbereda önskemålen på bästa sätt.

 

Meny vecka 15

Skärtorsdagen har vi öppet för bordsbokning mellan kl 17.00 – 19.30 samt för avhämtning av middagspåsen.

Gräddvispad soppa på havskräfta serveras med Västerbottenmousse och marinerad löjrom

alt

Toast Skagen gjord på handskalade räkor toppad med svensk löjrom serveras på vår hembakade kavring

-oOo-

Vildsvinsytterfilé från Grensholm serveras med kompott på våriga rotfrukter, saltbakade betor, grön ärtpesto och krispiga blad

alt

Smörstekt öring från Vättern serveras med dillvinaigrette, grillad majrova, friterad morot samt potatispuré smaksatt med brynt smör

-oOo-

Ugnsbakad mörkchokladpastej serveras med mjölkchokladmousse, rårörda hallon och rostad vit choklad

3-rätters middag: 595 kr / person

2-rätters middag: 470 kr / person

Varmrätt med sallad, smör och bröd: 345 kr / person

Soppa som varmrätt med salladsskål, smör och bröd: 195 kr / person

barn 3- 12 år halva priset, 0-2 år äter gratis (betalar för dryck)

Till barn finns det köttbullar med gräddsås, kokt potatis och lingon eller pannkakor, pris 95 kr / person

 

 

Meny vecka 16

Meny kommer inom kort