Satsa på ett hotellpaket i vackra Östergötland

Vad kan vara vackrare eller skönare än en semester i Östergötland. Alldeles vid sjön Åsunden, som en naturlig del av den storslagna naturen, ligger vackra Rimforsa Strand. Här erbjuder vi efterlängtad avkoppling, men också mängder med olika aktiviteter och upplevelser för den som gillar att vara igång. Vår närmiljö inbjuder till många olika sporter, utflykter och aktiviteter. Med andra ord har vi hotellpaket som passar alla. För dig som föredrar att njuta av naturen mer stillsamt, erbjuder vi andra upplevelser i form av provningar och mycket mer.

PGA RÅDANDE SAMHÄLLSSITUATION HAR VI BEGRÄNSADE ÖPPETTIDER OCH VI KAN DÄRFÖR INTE ALLTID ERBJUDA ALLA VÅRA PRODUKTER OCH TJÄNSTER.

Tom 30/6 2020 har restaurangen öppet kvällstid torsdag tom lördag

1/7 – 8/ har restaurangen öppet för lunch och kväll onsdag tom söndag

Ibland kan en större grupp ha bokat in sig även andra dagar så ring oss gärna för att få uppdaterad information.

Höstens öppettider har vi i skrivande stund inte tagit något beslut om.

Välj rätt och må gott!

Visst känns det som att veckorna går alltför snabbt. Därför har vi hotellpaket där du får uppleva alla dina favoritäventyr till ett bra pris. Med många aktiviteter utomhus, men också inne, så klarar vi alla väder.

Tanken är att du ska få ut det mesta av din semester, oavsett om du reser själv, med familj eller vänner. Här finns mycket att se och göra för både vuxna och barn. Njut av lugnet, maten och aktiviteterna, innan det blir dags att återvända till verkligheten igen!

Sommarpaket 7/7 – 9/8 2020

Priserna gäller 7/7 – 9/8 2020. Vi reserverar oss mot eventuella prisjusteringar. Förläng din vistelse och njut av våra vackra omgivningar. Extra natt i samband med våra paket kostar 550 kr / person i dubbelrum (oavsett rumstyp)

PGA RÅDANDE SAMHÄLLSSITUATION HAR VI BEGRÄNSADE ÖPPETTIDER OCH VI KAN DÄRFÖR INTE ALLTID ERBJUDA ALLA VÅRA PRODUKTER OCH TJÄNSTER.

1/7 – 9/8 har restaurangen öppet för lunch och kväll onsdag tom söndag

kasta-loss-med-ms-kind-rimforsa-strand

Kasta loss med m/s Kind

fr 1 730 kr/person
1/7 – 30/8 2020

En resa på vackra Kinda Kanal är en oförglömlig upplevelse. Här glider man fram genom en grävd kanal, fem sjöar och passerar 14 handdrivna slussar. Boka vårt paket och njut av en härlig dag ombord på passagerarbåten M/S Kind. (Linköping – Rimforsa el Rimforsa – Linköping)

I priset ingår: båttur (ca 6–7 tim) med lunch och fika ombord, Strandbastubad med juice & snacks, 2-rätters middag alt grillbuffé med kaffe/te samt logi i delat rum och frukostbuffé. Buss/tågbiljett mellan Linköping – Rimforsa.

rimforsa-strand-vid-sjn-sunden-i-stergtland-lake-spericence

Äkta pensionatsnostalgi

3 nätter fr 2 895 kr/person

Välkommen att bli vår pensionatsgäst i sommar! Pensionatsboendet var fram till 1950-talet mycket populärt. Förr i tiden förväntades man stanna en vecka och njut av naturen på landet men vi startar lite blygsamt med några dagars vistelse. Vår förhoppning är dock att du ska bli en klassisk pensionatsgäst, dvs att komma tillbaka igen år efter år…

 

I priset ingår: två lunchbufféer med kaffe/te, tre stycken middag (varmrätt med sallad, smör, bröd och kaffe/te), logi och frukosbuffé i tre nätter samt tillgång till Strandbastu och lån av badrock under vistelsen.

Kajak, kropp och själ

fr 1 450 kr/person
1/5 – 30/9 2020

Tänk dig att tyst glida fram på spegelblank sjö. Kanske få se en havsörn? Göra ett strandhugg, avnjuta medhavd matsäck och ta ett dopp i sjön. Att paddla kajak på sjösystemet är en upplevelse för kropp som själ. Väl tillbaka väntar lyxen med bastubad, middag och skön sömn i vackert inredda rum.

I priset ingår: en dags kajakhyra, 2-rätters middag alt grillbuffé med kaffe/te, Strandbastubad med badrock, badhandduk, frukt & juice, samt logi i delat rum och frukostbuffé

vandra-i-kinda-rimforsa-strand-lakespericene

Cykla och vandra i skog och kring sjö

fr 1 215  kr / person

Naturen i Kinda lockar till upplevelser. Ha Rimforsa Strand som utgångspunkt och ge dig ut till fots eller med cykel. Vandra/cykla bland sjöar, grottor och djupa skogar. 110 km av Östgötaleden går genom Kinda. Opphemsrundan och Hallstadrundan ligger runt knuten. Gillar du grusvägscykling finns det flera turer att välja mellan, tex Åländern eller Ämmern runt på knappt fyra mil. Oavsett om du vandrar eller cyklar får du med dig ett matpaket att fylla på energin med. Väl tillbaka väntar bastubad, god middag och därefter skön sömn i något av våra vackra rum.

I priset ingår: matpaket med wrap alt bulgursallad, frukt och dryck, Strandbastubad med handduk, juice & snacks, 2-rätters middag med kaffe/te samt logi i delat rum och frukostbuffé.

kanal-och-led-rimforsa-strand-lakesperience

Kanal och led

2 nätter fr 2 565 kr/person
1/7 – 30/8 2020

Upplev Kindas vackra natur från sjön och till fots. Passagerarbåten M/S Kind tar er från Rimforsa till Brokind, en resa på ca 40 minuter. Lagom utvilade är ni sedan redo för nästa etapp – att vandra Östgötaleden, från Brokind till oss på Rimforsa Strand, en tur på ca 18 km.

 

I priset ingår: Dag 1: 2-rätters middag, Strandbastubad med juice och snacks samt logi i delat rum, Dag 2: frukostbuffé, båtresa med M/S Kind, matpaket med wrap alt. bulgursallad, frukt och dryck, Strandbastubad med handduk, juice och snacks, 2-rätters middag med kaffe/te samt logi i delat rum. Dag 3: frukostbuffé

Ankomstdag fredag under perioden 1/7 –  30/8 2020

valkommen_rimforsa-strand

Sommartider hej hej

fr 1 125 kr / person
1/7 – 9/8 2020

Kom och upplev den vackra sommaren. Njut av ett välkommet miljöombyte och upptäck vår magiska natur. Ett par dagars vistelse kan bli sommarens höjdpunkt! Checka in i våra charmiga rum, avnjut fördrinken på bryggan och en god middag.  Vakna till den vackra soluppgången och ta ett friskt morgondopp i sjön.

I priset ingår: fördrink, 3-rätters middag med kaffe/te samt logi i delat rum och frukostbuffé

Restaurang - Rimforsa Strand

Sommargrill

fr 995 kr/person, ons  och fre 29/6 – 9/8 2020

Varje onsdag och fredag dukar vi upp vår uppskattade grillbuffé. Här får du prova de bästa råvarorna, kreativ matlagning och oförglömliga smaker – samtidigt som du njuter av natur och sjöutsikt när det är som vackrast.

 

I priset ingår: Grillbuffé med dessert och kaffe/te, Strandbastubad med snacks och juice samt logi i delat rum och frukostbuffé

fresons-trdgrd

Matsafari i Kindabygden

2  nätter fr 2 100 kr/person

Uppskattar du också lokal mat och småskaliga producenter? Då är det här paketet för dig. Vistelsen inleds med en skön dag på Rimforsa Strand med middag på kvällen. Dag 2 tar ni er runt i vår vackra bygd med egen bil och äter förrätt på Hargs Gård utanför Kisa, varmrätt på Rimforsa Strand och dessert på Fresons Trädgård. Ankomst fredag eller lördag.

 

I priset ingår: Dag 1: 2-rätters middag, Strandbastubad med handduk samt logi i delat rum. Dag 2: frukostbuffé, matsafari i Kindabygden, Strandbastubad med handduk samt logi i delat rum. Dag 3: frukostbuffé

Hotellpaket höst, vinter och vår

Nedanstående paket kan ni boka alla dagar i veckan from 12 augusti 2019 till 18 juni 2020. Vår Karibiska buffé med paket finns bokningsbart 22 november – 20 december. Fler weekendpaket (fre – sön) hittar du här.

Tom 30/6 2020 har restaurangen öppet kvällstid torsdag tom lördag

1/7 – 8/ har restaurangen öppet för lunch och kväll onsdag tom söndag

Ibland kan en större grupp ha bokat in sig även andra dagar så ring oss gärna för att få uppdaterad information.

Höstens öppettider har vi i skrivande stund inte tagit något beslut om.

rimforsastrand

Bryggliv och bastu

fr 1 520  kr/person

Det här är den ultimata vistelsen för dig som älskar bastubad! Som njuter av brasans sprakande och den sköna värmen som snabbt sprider sig. Strandbastun med egen brygga ligger vackert alldeles vid sjön Åsundens fina vatten. Och doppet i sjön, året om, är kanske det bästa av allt!

I priset ingår: Strandbastubad med badrock, badhandduk, frukt & juice, SPA-ritual, 2-rätters middag med kaffe/te, logi i delat rum & frukostbuffé.

ta-tillvara-tiden-rimforsa-strand

Ta tillvara på tiden

fr 1 250  kr/person

Vi lever här och nu. Men tiden rusar allt snabbare och ibland har vi svårt att hänga med. Då är det viktigare än någonsin att få ett efterlängtat avbrott i tillvaron. Fly vardagen en stund. Koppla bort alla måsten och välj istället att koppla av med en njutbar middag och skön sömn.

I priset ingår: fördrink, 3-rätters middag med kaffe/te, logi i delat rum och frukostbuffé

Fredrikas kök

Alla i förkläden

fr 1 855 kr/person

Gourmetmiddag med jobbgänget? Bli en fena på fiskrätter? Eller en smaktävling med vännerna i köket? Här i vårt vackra hus har vi byggt ett alldeles nytt kök för gemensam matlagning och festlig provsmakning. Mini antal 10 pers. “Öppna” tillfällen (dvs där ni kan boka in er även om ni inte är 10 stycken):

10-11/10 och 21-22/11 2020

I priset ingår: tilltugg och 1 glas mousserande vid genomgången, matlagningsaktivitet, 3-rätters middag, förkläde att ta med hem, kaffe/te samt logi i delat rum och frukostbuffé.

aaariba-karibisk-buffe-pa-rimforsa-strand-web-e1483366900188

Karibiska paket

fr 1 095 kr/person
27/11 – 21/12 2020

På Rimforsa Strand har vi en lite annorlunda jultradition. Istället för julmat dukar vi upp en buffé full med läckra rätter. Kött, fisk, fågel blandas med vegetariska och veganska rätter och massor av exotiska frukter. Lite grönare och lite lättare än ”vanlig” julmat

Karibisk lyx

1 350 – 1 650 kr/person

I priset ingår: Eftermiddagsfika, Strandbastubad med badrock, frukt, juice & snacks, Karibisk buffé med fördrink och kaffe/te samt logi i delat rum och frukostbuffé.

Karibiskt mys

1 050 – 1 350 kr/person

I priset ingår: Karibisk buffé med fördrink och kaffe/te samt logi i delat rum och frukostbuffé.

vandring-vid-rimforsa-strand-lakesperience

Cykla och vandra i skog och kring sjö

fr 1 215 kr / person

Naturen i Kinda lockar till upplevelser. Ha Rimforsa Strand som utgångspunkt och ge dig ut till fots eller med cykel. Vandra/cykla bland sjöar, grottor och djupa skogar. 110 km av Östgötaleden går genom Kinda. Opphemsrundan och Hallstadrundan ligger runt knuten. Gillar du grusvägscykling finns det flera turer att välja mellan, tex Åländern eller Ämmern runt på knappt fyra mil. Oavsett om du vandrar eller cyklar får du med dig ett matpaket att fylla på energin med. Väl tillbaka väntar bastubad, god middag och därefter skön sömn i något av våra vackra rum.

I priset ingår: matpaket med wrap alt bulgursallad, frukt och dryck, Strandbastubad med handduk, juice & snacks, 2-rätters middag med kaffe/te samt logi i delat rum och frukostbuffé.

rimforsa-strand
brygghng-rimforsa-strand

Får man ta med sig hunden eller katten till Rimforsa Strand?

Självklart ska även fyrbenta familjemedlemmar få njuta av en vistelse hos oss. Vi har två trevliga rum där husdjur är välkomna. De ligger i en separat byggnad med vacker fin utsikt över Åsunden eller fruktkällaren. Rummen har samma standard som våra övriga rum – ljusa och fräscha med dusch, toalett och trådlöst bredband. Pristillägget är 250 kr till det rum/ paket du har bokat.