Tid för ett hotellpaket i vackra Östergötland

Vad kan vara vackrare eller skönare än en semester i Östergötland. Alldeles vid sjön Åsunden, med naturskön omgivning, lugn atmosfär och närproducerad kvalitetsmat ligger vackra Rimforsa Strand. Här erbjuder vi en plats för dig att sakta in på. För att kunna fokusera på det som är viktigt för dig. Ensam eller med familj och vänner. Du bestämmer. För din skull har vi plockat bort så många störmoment vi bara kan men behållit den mänskliga värmen från underbara möten och omtanken från lanthushållningsskolan som en gång verkade här. Allt för att du ska få tid för dig.

Vi har olika hotellpaket för såväl vardag som helg (weekend) eller sommar. Flera av paketen kan du boka direkt på vår on-line bokning men vi hjälper dig gärna att hitta rätt och att boka över telefon eller e-post.

F*n ta tiden!

Känner du det också? Hur tiden springer ifrån dig. Just dig. Ingen annan. Åtminstone känns det så. När andra mediterat, käkat Instagram-vänlig frukost och lyft vikter på gymmet har du själv knappt hunnit lyfta på ögonlocken. På Rimforsa Strand står inte tiden stilla, men du får göra det. Utan press att hinna med något eller någon annan än dig själv och möjligtvis en vän. Här kan du andas, njuta och försvinna in i känslan av välbefinnande, lugn och harmoni.

Stressen kan du lämna hemma, men du, du är väntad. Precis som du är. Och du är inte ensam. Det bara känns så. Allt som behövs är lite tid.

Ta tillvara tiden paketet: Pris 1 495 kr / person

Paketet innehåller: fördrink med tilltugg, 3-rätters middag med kaffe/te samt övernattning i delat rum med frukostbuffé.

ta-tillvara-tiden-pa-rimforsa-strand-mindre

Ta tillvara på tiden

Bokningsbart alla dagar i veckan året runt.
Pris från 1 495  kr/person beroende på rumstyp och ankomstdatum.

Vi lever här och nu. Men tiden rusar allt snabbare och ibland har vi svårt att hänga med. Då är det viktigare än någonsin att få ett efterlängtat avbrott i tillvaron. Fly vardagen en stund. Koppla bort alla måsten och välj istället att koppla av med en njutbar middag och skön sömn.

I priset ingår: fördrink, 3-rätters middag med kaffe/te, logi och frukostbuffé

morgondopp-vid-rimforsa-strand-mindre

Bästa myset

Bokningsbart alla dagar i veckan och året runt.
Pris från 1 250  kr/person beroende på rumstyp och ankomstdatum.

Checka ut från jobbet och in på vackra och välkomnande Rimforsa Strand. Här kopplar du av och återhämtar dig efter en hektisk dag/vecka. Njut i salongen, spela en omgång sällskapsspel, vila och återvänd sedan hem – fulladdad med ny energi.

I priset ingår: 2-rätters middag med kaffe/te, logi i delat rum och frukostbuffé. Boka gärna till 75 min bastubad i egen bastuavdelning för att förhöja vistelsen, pris 250 kr / person.

Restaurang - Rimforsa Strand

Tid för sommargrill

Bokningsbart onsdagar och fredagar under perioden 26/6 – 9/8 2024.
Pris från 1 150 kr/person (beroende på rumstyp).

Varje onsdag och fredag dukar vi fram vår uppskattade grillkväll. Här får du prova de bästa råvarorna, kreativ matlagning och oförglömliga smaker – samtidigt som du njuter av natur och sjöutsikt när det är som vackrast.

 

I priset ingår: Grillkväll med dessert och kaffe/te samt logi och frukostbuffé

morgon-pa-rimforsa-strand-mindre

Tid för pensionatsnostalgi

Bokningsbart 26/6 – 11/8 2023.
3 nätter,  pris från 3 650 kr/person beroende på rumstyp och ankomstdatum.

Välkommen att bli vår pensionatsgäst i sommar! Pensionatsboendet var fram till 1950-talet mycket populärt. Förr i tiden förväntades man stanna en vecka och njut av naturen på landet men vi startar lite blygsamt med några dagars vistelse. Vår förhoppning är dock att du ska bli en klassisk pensionatsgäst, dvs att komma tillbaka igen år efter år…

I priset ingår: dag 1, varmrätt med sallad, smör, bröd och kaffe/te samt logi. Dag 2, frukostbuffé, raggmunkslunch (alt matpaket) med kaffe/te,  varmrätt med sallad, smör, bröd och kaffe/te samt logi. Dag 3, frukostbuffé, raggmunkslunch (alt matpaket) med kaffe/te,  varmrätt med sallad, smör, bröd och kaffe/te samt logi. Dag 4, frukostbuffé.

Badrock att låna under vistelsen samt 75 min Strandbastubad i egen bastuavdelning (delad relax/bryggdäck) vid ett tillfälle under vistelsen.

Fredrikas kök

Alla i förkläden

Bokningsbart för grupper under perioden  9/1 – 22/6 samt 14/8 – 30/11 2023.
Pris från  2 395 kr/person beroende på rumstyp och ankomstdatum.

Gourmetmiddag med jobbgänget? Bli en fena på fiskrätter? Eller en smaktävling med vännerna i köket? Här i vårt vackra hus har vi byggt ett alldeles nytt kök för gemensam matlagning och festlig provsmakning. Mini antal 8 pers. ”Öppna” tillfällen (dvs där ni kan boka in er även om ni inte är 8 stycken):

I priset ingår: tilltugg och 1 glas mousserande vid genomgången, matlagningsaktivitet, 3-rätters middag, förkläde att ta med hem, kaffe/te samt logi i delat rum och frukostbuffé.

Detta paket bokar du direkt med oss via telefon 0494-792 90 eller e-post: bokning@rimforsastrand.se

aaariba-karibisk-buffe-pa-rimforsa-strand-web-e1483366900188

Karibiska paket

bokningsbart 1/12 – 21/12 2023

På Rimforsa Strand har vi en lite annorlunda jultradition. Istället för julmat dukar vi upp en buffé full med läckra rätter. Kött, fisk, fågel blandas med vegetariska och veganska rätter och massor av exotiska frukter. Lite grönare och lite lättare än ”vanlig” julmat

Karibisk lyx

Pris från 1 825  kr/person (beroende på rumstyp och datum)

I priset ingår: Eftermiddagsfika, Strandbastubad med badrock, frukt, juice & snacks, Karibisk buffé med fördrink och kaffe/te samt logi i delat rum och frukostbuffé.

Karibiskt mys

Pris från 1 325  kr/person (beroende på rumstyp och datum)

I priset ingår: Karibisk buffé med fördrink och kaffe/te samt logi i delat rum och frukostbuffé.

rimforsastrand

Bryggliv och bastu

Bokningsbart 9/1 – 22/6 samt 14/8 – 21/12 2023.
Pris från från 2 005  kr/person beroende på ankomstdatum och rumstyp.

Det här är den ultimata vistelsen för dig som älskar bastubad! Som njuter av brasans sprakande och den sköna värmen som snabbt sprider sig. Strandbastun med egen brygga ligger vackert alldeles vid sjön Åsundens fina vatten. Och doppet i sjön, året om, är kanske det bästa av allt!

I priset ingår: Strandbastubad (2,5 tim i egen bastuavdelning, delad relax & bryggdäck) med badrock, badhandduk, frukt & juice, bastu-ritual, 2-rätters middag med kaffe/te, logi i delat rum & frukostbuffé.

vandra-utmed-kinda-kanal

Kanal och led

Bokningsbart 26/5 – 26/8 2023.
2 nätter pris från 3 185 kr/person beroende på rumstyp och ankomstdag.

Upplev Kindas vackra natur från sjön och till fots. Passagerarbåten M/S Kind tar er från Rimforsa till Brokind, en resa på ca 40 minuter. Lagom utvilade är ni sedan redo för nästa etapp – att vandra Östgötaleden, från Brokind till oss på Rimforsa Strand, en tur på ca 18 km.

I priset ingår: Dag 1: 2-rätters middag alt grillkväll med kaffe/te och logi. Dag 2: frukostbuffé, båtresa med M/S Kind, matpaket och chokladbit, frukt och dryck, 75 min Strandbastubad i egen bastuavdelning (delad relax/ bryggdäck) med handduk, juice och snacks, 2-rätters middag med kaffe/te samt logi. Dag 3: frukostbuffé

Ankomstdag fredag under perioden 26/5 – 9/7 samt 11/8 – 26/8 2023.

Ankomst tisdag, torsdag och lördag under perioden 11/7 – 6/8 2023.

Detta paket  kan endast bokas direkt till oss via telefon, 0494-792 90 eller e-post: bokning@rimforsastrand.se

affren-svaljs

Matsafari i Kindabygden alt runt Kinda Kanal

Bokningsbart 26/6 – 11/8 2023.
2  nätter Pris från 2 475 kr/person, beroende på rumstyp och ankomstdag.

Uppskattar du också lokal mat och småskaliga producenter? Då är det här paketet för dig. Vistelsen inleds med en skön dag på Rimforsa Strand med middag på kvällen. Dag 2 tar ni er runt i vår vackra bygd med egen bil och äter förrätt, varmrätt och dessert på olika platser. För mer info om de två olika turerna klicka här. Ankomst onsdag tom lördag.

 

I priset ingår: Dag 1: 2-rätters middag och logi.  Dag 2: frukostbuffé, Matsafari runt Kinda kanal alt Kindabygdens matsafari. Dag 3: frukostbuffé.

Boka gärna till: 75 min Strandbastubad i egen bastuavdelning. Bord till middag dag 2.

ms-kind

Kasta loss med m/s Kind

Bokningsbart 26/5 – 27/8 2023
Pris från 2 220 kr/person, beroende på rumstyp och ankomstdatum.

En resa på vackra Kinda Kanal är en oförglömlig upplevelse. Här glider man fram genom en grävd kanal, fem sjöar och passerar 14 handdrivna slussar. Boka vårt paket och njut av en härlig dag ombord på passagerarbåten M/S Kind. (Linköping – Rimforsa el Rimforsa – Linköping)

I priset ingår: båttur (ca 6–7 tim) med lunch och fika ombord, 2-rätters middag alt grillkväll med kaffe/te samt logi och frukostbuffé. Buss/tågbiljett mellan Linköping – Rimforsa.

26/5 – 9/7 samt 11/8 – 27/8 2023 trafikerar båten:

Fredagar: Linköping till Rimforsa, avgång kl 10.00.

Lördagar: Rimforsa till Linköping, avgång kl 10.00

11/7 – 6/8 2023 trafikerar båten:

Tisdagar, torsdagar & lördagar: Linköping till Rimforsa, avgång kl 10.00

Onsdagar, fredagar & söndagar: Rimforsa till Linköping, avgång kl 10.00

Detta paket bokar du direkt till oss via telefon 0494-792 90 eller e-post: bokning@rimforsastrand.se

vandring-vid-rimforsa-strand-lakesperience

Cykla och vandra i skog och kring sjö

Bokningsbart alla dagar i veckan året runt.
Pris från 1 725 kr / person beroende på rumstyp och ankomstdatum.

Naturen i Kinda lockar till upplevelser. Ha Rimforsa Strand som utgångspunkt och ge dig ut till fots eller med cykel. Vandra/cykla bland sjöar, grottor och djupa skogar. 110 km av Östgötaleden går genom Kinda. Opphemsrundan och Hallstadrundan ligger runt knuten. Gillar du grusvägscykling finns det flera turer att välja mellan, tex Åländern eller Ämmern runt på knappt fyra mil. Oavsett om du vandrar eller cyklar får du med dig ett matpaket att fylla på energin med. Väl tillbaka väntar bastubad, god middag och därefter skön sömn i något av våra vackra rum.

I priset ingår: matpaket och chokladbit, frukt och kall dryck, 75 min Strandbastubad i egen bastuavdelning (delad relax/bryggdäck), 2-rätters middag med kaffe/te samt logi och frukostbuffé.

kajakpaddling-rimforsa-strand-mindre

Kajak, kropp & själ

bokningsbart 15/5 – 30/9 2023
Pris från 1 750 kr/person, beroende på rumstyp.

Tänk dig att tyst glida fram på spegelblank sjö. Kanske få se en havsörn? Göra ett strandhugg, avnjuta medhavd matsäck och ta ett dopp i sjön. Att paddla kajak på sjösystemet är en upplevelse för kropp som själ. Väl tillbaka väntar lyxen med middag och skön sömn i vackert inredda rum.

I priset ingår: en dags kajakhyra, 2-rätters middag alt grillkväll med kaffe/te samt logi och frukostbuffé.

 

Boka gärna till: 75 min Strandbastubad i egen bastuavdelning. Matpaket att ta med på kajakturen, 225 kr / person.

mskind-i-sluss

Magisk kvällskryssning på Åsunden

Bokningsbart  2023
Fredagar: 9/6, 16/6, 11/8, 18/8 och 25/8
Tisdagar: 11/7, 18/7, 25/7 och 1/8
Pris från 1 460 kr/person, beroende på rumstyp.

Luften är ljummen, sjön glittrar och solen sänker sig sakta bakom träden. Det är en av dessa magiska högsommarkvällar som vi längtat efter under långa, mörka månader. Vad kan då passa bättre än att kliva ombord på m/s Kind för en stilla kvällskryssning i vackra Åsunden, den sydligaste sjön i ett fantastiskt sjösystem.  M/s Kind avgår från Rimforsa Hamn klockan 19 och ni serveras en smakfull 3-rättersmiddag ombord (meny 2023. Förrätt: pastramicanpé på fartygets egen pastrami på fläskytterilé från KLS Ugglarps servers med remouladsås. Varmrätt: Örtöverbakad lax serverad med dragonsås, saltkokad potatis sommargrönsaker. Dessert: Cloettamousse av och med romerska bågar, syltade körsbär lättvispad grädde)) medan båten glider fram i den omväxlande skärgårdsmiljön. Vid 22-tiden angör ni Rimforsa Hamns brygga och tar er en kvällspromenad tillbaka till oss på Rimforsa Strand. Efter en god sömn är det bara att slå upp fönstret på vid gavel, andas in naturen och göra er redo för vår generösa frukostbuffé.

I priset ingår: Kvällstur med m/s Kind, 3-rätters middag med kaffe/te på maten, logi och frukostbuffé.

Energiboost helg på Rimforsa Strand

Tid för yoga

Bokningsbart med ankomst måndagar 3/7 – 31/7 2023. 
Pris från 1 695 kr / person beroende på rumstyp.

Ge dig själv en riktigt bra start på veckan. Checka in i våra charmiga rum. Landa in i trädgården och bara andas. Kl 18.00 är det dags för ett YinYogapass på bryggdäcket och därefter väntar 2-rätters middag med kaffe/te. Efter en skön natts sömn ( och kanske är ett morgondopp? ) väntar morgonyoga och därefter frukostbuffé innan du fulladdad av energi återvänder till vardagen igen. Yogan leds av Helena från Bockshults Education.

I priset ingår: 2 st 90 min yogapass, 2-rätters middag med kaffe/te samt logi, frukost och lån av badrock under vistelsen.

Ankomstdag måndag 3/7 – 31/7 2023. 

Detta paket  kan endast bokas direkt till oss via telefon, 0494-792 90 eller e-post: bokning@rimforsastrand.se

Tips: Kombinera gärna vistelsen med en vandring på Hallstadrundan alt någon annan sträcka på Östgötaleden. Eller så hyr du en kajak och utforskar vackra Kinda Kanal.

midsommarfirande-pa-rimforsa-strand

MIDSOMMAR PÅ STRAND

2 nätters paket. Pris från 3 875 – 4 475 kr / person med boende i delat rum.

Äntligen öppnar vi upp Strand även över midsommarhelgen. Varmt välkommen att njuta av sommaren där den är som vackrast. Checka in, ta ett dopp och landa in inför en härlig midsommarhelg i vacker miljö. På midsommarafton vankas det traditionell sillunch, fördrink och 3-rätters grillmiddag samt underhållning av bästa Lotta Källström. Lotta utlovar klassiska svenska sommarvisor. Vid fint väder tillbringar vi så mycket tid som möjligt utomhus.

I priset ingår:

  • 2 övernattningar i delat rum samt frukostbuffé (torsdag – lördag alt fredag – söndag)
  • 2-rätters middag med kaffe/te (torsdag alt lördag kväll)
  • Sillunch med jordgubbar, grädde och glass samt kaffe/te på midsommarafton
  • 1 glas mousserande (inkl el exkl alkohol) innan middagen på midsommarafton
  • 3-rätters serverad grillmiddag på midsommarafton inkl kaffe/te
  • Underhållning av Lotta Källström

Priset varierar beroende på vilken rumstyp ni bokar. Exemplet ovan är med boende i grandlitrum (140 cm dubbelsäng) i vårt gårdshus eller med boende i huvudbyggnad med sjöutsikt, olika rumstyper finns däremellan.

Får man ta med sig hunden eller katten till Rimforsa Strand?

Självklart ska även fyrbenta familjemedlemmar få njuta av en vistelse hos oss. Vi har två trevliga rum där husdjur är välkomna. De ligger i en separat byggnad med egen ingång till varje rum och parkeringsplats utanför byggnaden. Rummen har samma standard som våra övriga rum – ljusa och fräscha med dusch, toalett och trådlöst bredband. Pristillägget är 250 kr till det rum/ paket du har bokat. Din fyrbenta vän är välkommen att följa med till restaurangens uteplats, dock ej inne i lobby, salong eller restaurang.