Satsa på ett hotellpaket i vackra Östergötland

Vad kan vara vackrare eller skönare än en semester i Östergötland. Alldeles vid sjön Åsunden, som en naturlig del av den storslagna naturen, ligger vackra Rimforsa Strand. Här erbjuder vi efterlängtad avkoppling, men också mängder med olika aktiviteter och upplevelser för den som gillar att vara igång. Vår närmiljö inbjuder till många olika sporter, utflykter och aktiviteter. Med andra ord har vi hotellpaket som passar alla. För dig som föredrar att njuta av naturen mer stillsamt, erbjuder vi andra upplevelser i form av provningar och mycket mer.

VÄLKOMMEN ATT RINGA ELLER MAILA OSS FÖR ATT BOKA PAKET. EN DEL AV VÅRA PAKET GÅR ÄVEN ATT BOKA ON-LINE. 

Weekendpaketen (längst ner på sidan) gäller under vår, höst och vinter. Under sommarperioden (vanligtvis slutet av juni tom första veckan i augusti) har vi fler paket som du hittar längst ner på denna sida.

Välj rätt och må gott!

Visst känns det som att veckorna går alltför snabbt. Därför har vi hotellpaket där du får uppleva alla dina favoritäventyr till ett bra pris. Med många aktiviteter utomhus, men också inne, så klarar vi alla väder.

Tanken är att du ska få ut det mesta av din semester, oavsett om du reser själv, med familj eller vänner. Här finns mycket att se och göra för både vuxna och barn. Njut av lugnet, maten och aktiviteterna, innan det blir dags att återvända till verkligheten igen!

Hotellpaket höst, vinter och vår

Nedanstående paket kan ni boka alla dagar i veckan from 15 augusti tom 26 november 2022. Vår Karibiska buffé med paket finns bokningsbart 2 – 18 december 2022. Fler weekendpaket (fre – sön) hittar du här. Längst ner på denna sida har vi samlat alla våra sommarpaket.

rimforsastrand

Bryggliv och bastu

Pris från från 1 955  kr/person beroende på ankomstdatum och rumstyp.

Det här är den ultimata vistelsen för dig som älskar bastubad! Som njuter av brasans sprakande och den sköna värmen som snabbt sprider sig. Strandbastun med egen brygga ligger vackert alldeles vid sjön Åsundens fina vatten. Och doppet i sjön, året om, är kanske det bästa av allt!

I priset ingår: Strandbastubad (2,5 tim i egen bastuavdelning, delad relax & bryggdäck) med badrock, badhandduk, frukt & juice, bastu-ritual, 2-rätters middag med kaffe/te, logi i delat rum & frukostbuffé.

ta-tillvara-tiden-rimforsa-strand

Ta tillvara på tiden

Pris från 1 395  kr/person beroende på rumstyp och ankomstdatum.

Vi lever här och nu. Men tiden rusar allt snabbare och ibland har vi svårt att hänga med. Då är det viktigare än någonsin att få ett efterlängtat avbrott i tillvaron. Fly vardagen en stund. Koppla bort alla måsten och välj istället att koppla av med en njutbar middag och skön sömn.

I priset ingår: fördrink, 3-rätters middag med kaffe/te, logi och frukostbuffé

Fredrikas kök

Alla i förkläden

Pris från 1 995 kr/person beroende på rumstyp och ankomstdatum.

Gourmetmiddag med jobbgänget? Bli en fena på fiskrätter? Eller en smaktävling med vännerna i köket? Här i vårt vackra hus har vi byggt ett alldeles nytt kök för gemensam matlagning och festlig provsmakning. Mini antal 8 pers. “Öppna” tillfällen (dvs där ni kan boka in er även om ni inte är 8 stycken):

Pga Covid – 19 har vi inga öppna tillfällen där vi blandar olika gäster.

I priset ingår: tilltugg och 1 glas mousserande vid genomgången, matlagningsaktivitet, 3-rätters middag, förkläde att ta med hem, kaffe/te samt logi i delat rum och frukostbuffé.

aaariba-karibisk-buffe-pa-rimforsa-strand-web-e1483366900188

Karibiska paket

2/12 – 21/12 2022

På Rimforsa Strand har vi en lite annorlunda jultradition. Istället för julmat dukar vi upp en buffé full med läckra rätter. Kött, fisk, fågel blandas med vegetariska och veganska rätter och massor av exotiska frukter. Lite grönare och lite lättare än ”vanlig” julmat

Karibisk lyx

Pris från 1 655  kr/person (beroende på rumstyp och datum)

I priset ingår: Eftermiddagsfika, Strandbastubad med badrock, frukt, juice & snacks, Karibisk buffé med fördrink och kaffe/te samt logi i delat rum och frukostbuffé.

Karibiskt mys

Pris från 1 295 kr/person (beroende på rumstyp och datum)

I priset ingår: Karibisk buffé med fördrink och kaffe/te samt logi i delat rum och frukostbuffé.

vandring-vid-rimforsa-strand-lakesperience

Cykla och vandra i skog och kring sjö

Pris från 1 655 kr / person beroende på rumstyp och ankomstdatum.

Naturen i Kinda lockar till upplevelser. Ha Rimforsa Strand som utgångspunkt och ge dig ut till fots eller med cykel. Vandra/cykla bland sjöar, grottor och djupa skogar. 110 km av Östgötaleden går genom Kinda. Opphemsrundan och Hallstadrundan ligger runt knuten. Gillar du grusvägscykling finns det flera turer att välja mellan, tex Åländern eller Ämmern runt på knappt fyra mil. Oavsett om du vandrar eller cyklar får du med dig ett matpaket att fylla på energin med. Väl tillbaka väntar bastubad, god middag och därefter skön sömn i något av våra vackra rum.

I priset ingår: matpaket och chokladbit, frukt och dryck, 75 min Strandbastubad i egen bastuavdelning (delad relax/bryggdäck), 2-rätters middag med kaffe/te samt logi och frukostbuffé.

Rimforsa Strand

Kajak, kropp & själ

Pris från 1 595 kr/person, beroende på rumstyp.
bokningsbart 6/5 – 30/9 2022

Tänk dig att tyst glida fram på spegelblank sjö. Kanske få se en havsörn? Göra ett strandhugg, avnjuta medhavd matsäck och ta ett dopp i sjön. Att paddla kajak på sjösystemet är en upplevelse för kropp som själ. Väl tillbaka väntar lyxen med middag och skön sömn i vackert inredda rum.

I priset ingår: en dags kajakhyra, 2-rätters middag alt grillkväll med kaffe/te samt logi och frukostbuffé.

 

Boka gärna till: 75 min Strandbastubad i egen bastuavdelning. Matpaket att ta med på kajakturen, 225 kr / person.

Sommarpaket 29/6 – 14/8 2022

Priserna gäller under “sommarsäsong” de flesta 29/6 – 14/8 2022 men några redan från maj tom september. Vi reserverar oss mot eventuella prisjusteringar. Förläng din vistelse och njut av våra vackra omgivningar. Extra natt för logi och frukost i samband med våra paket kostar 695 kr / person i dubbelrum (oavsett rumstyp).

kasta-loss-med-ms-kind-rimforsa-strand

Kasta loss med m/s Kind

Pris från 2 095 kr/person, beroende på rumstyp och ankomstdatum.
20/5 – 27/8 2022

En resa på vackra Kinda Kanal är en oförglömlig upplevelse. Här glider man fram genom en grävd kanal, fem sjöar och passerar 14 handdrivna slussar. Boka vårt paket och njut av en härlig dag ombord på passagerarbåten M/S Kind. (Linköping – Rimforsa el Rimforsa – Linköping)

I priset ingår: båttur (ca 6–7 tim) med lunch och fika ombord, 2-rätters middag alt grillkväll med kaffe/te samt logi och frukostbuffé. Buss/tågbiljett mellan Linköping – Rimforsa.

20/5 – 9/7 samt 12/8 – 27/8 2022 trafikerar båten:

Fredagar: Linköping till Rimforsa, avgång kl 10.00.

Lördagar: Rimforsa till Linköping, avgång kl 10.00

12/7 – 7/8 2022 trafikerar båten:

Tisdagar, torsdagar & lördagar: Linköping till Rimforsa, avgång kl 10.00

Onsdagar, fredagar & söndagar: Rimforsa till Linköping, avgång kl 10.00

Detta paket bokar du direkt till oss via telefon 0494-792 90 eller e-post: bokning@rimforsastrand.se

rimforsa-strand-vid-sjn-sunden-i-stergtland-lake-spericence

Äkta pensionatsnostalgi

3 nätter,  pris från 3 555 kr/person beroende på rumstyp och ankomstdatum.

Välkommen att bli vår pensionatsgäst i sommar! Pensionatsboendet var fram till 1950-talet mycket populärt. Förr i tiden förväntades man stanna en vecka och njut av naturen på landet men vi startar lite blygsamt med några dagars vistelse. Vår förhoppning är dock att du ska bli en klassisk pensionatsgäst, dvs att komma tillbaka igen år efter år…

I priset ingår: dag 1, varmrätt med sallad, smör, bröd och kaffe/te samt logi. Dag 2, frukostbuffé, raggmunkslunch (alt matpaket) med kaffe/te,  varmrätt med sallad, smör, bröd och kaffe/te samt logi. Dag 3, frukostbuffé, raggmunkslunch (alt matpaket) med kaffe/te,  varmrätt med sallad, smör, bröd och kaffe/te samt logi. Dag 4, frukostbuffé.

Badrock att låna under vistelsen samt 75 min Strandbastubad i egen bastuavdelning (delad relax/bryggdäck) vid ett tillfälle under vistelsen.

762a0439

Magisk kvällskryssning på Åsunden

Pris från  1 445 kr/person, beroende på rumstyp.

12/7, 19/7, 26/7 och 2/8 2022.

Luften är ljummen, sjön glittrar och solen sänker sig sakta bakom träden. Det är en av dessa magiska högsommarkvällar som vi längtat efter under långa, mörka månader. Vad kan då passa bättre än att kliva ombord på m/s Kind för en stilla kvällskryssning i vackra Åsunden, den sydligaste sjön i ett fantastiskt sjösystem.  M/s Kind avgår från Rimforsa Hamn klockan 19 och ni serveras en smakfull 3-rättersmiddag ombord (2021 var menyn: canapé med skeppets rödbetsgravade lax serverad med dillcreme. Klassisk skeppsbiff av kalvytterfilé, rostad potatis, mjukstekt lök och skysås. Chokladmousse á la Cloetta av romerska bågar och färska bär) medan båten glider fram i den omväxlande skärgårdsmiljön. Vid 22-tiden angör ni Rimforsa Hamns brygga och tar er en kvällspromenad tillbaka till oss på Rimforsa Strand. Efter en god sömn är det bara att slå upp fönstret på vid gavel, andas in naturen och göra er redo för vår generösa frukostbuffé.

I priset ingår: Kvällstur med m/s Kind, 3-rätters middag med kaffe/te på maten, logi och frukostbuffé.

Kajak, kropp och själ

Pris från 1 595 kr/person, beroende på rumstyp.
6/5 – 30/9 2022

Tänk dig att tyst glida fram på spegelblank sjö. Kanske få se en havsörn? Göra ett strandhugg, avnjuta medhavd matsäck och ta ett dopp i sjön. Att paddla kajak på sjösystemet är en upplevelse för kropp som själ. Väl tillbaka väntar lyxen med middag och skön sömn i vackert inredda rum.

I priset ingår: en dags kajakhyra, 2-rätters middag alt grillkväll med kaffe/te samt logi och frukostbuffé.

 

Boka gärna till: 75 min Strandbastubad i egen bastuavdelning. Matpaket att ta med på kajakturen, 225 kr / person.

vandra-i-kinda-rimforsa-strand-lakespericene

Cykla och vandra i skog och kring sjö

Pris från 1 655  kr / person beroende på rumstyp och ankomstdag.

Naturen i Kinda lockar till upplevelser. Ha Rimforsa Strand som utgångspunkt och ge dig ut till fots eller med cykel. Vandra/cykla bland sjöar, grottor och djupa skogar. 110 km av Östgötaleden går genom Kinda. Opphemsrundan och Hallstadrundan ligger runt knuten. Gillar du grusvägscykling finns det flera turer att välja mellan, tex Åländern eller Ämmern runt på knappt fyra mil. Oavsett om du vandrar eller cyklar får du med dig ett matpaket att fylla på energin med. Väl tillbaka väntar bastubad, god middag och därefter skön sömn i något av våra vackra rum.

I priset ingår: matpaket och chokladbit, frukt och dryck, 75 min Strandbastubad i egen bastuavdelning (delad relax/ bryggdäck) med handduk, juice & snacks, 2-rätters middag alt Grillkväll med kaffe/te samt logi och frukostbuffé.

kanal-och-led-rimforsa-strand-lakesperience

Kanal och led

2 nätter pris från 3 095 kr/person beroende på rumstyp och ankomstdag.
20/5 – 27/8 2022.

Upplev Kindas vackra natur från sjön och till fots. Passagerarbåten M/S Kind tar er från Rimforsa till Brokind, en resa på ca 40 minuter. Lagom utvilade är ni sedan redo för nästa etapp – att vandra Östgötaleden, från Brokind till oss på Rimforsa Strand, en tur på ca 18 km.

I priset ingår: Dag 1: 2-rätters middag alt grillkväll med kaffe/te och logi. Dag 2: frukostbuffé, båtresa med M/S Kind, matpaket och chokladbit, frukt och dryck, 75 min Strandbastubad i egen bastuavdelning (delad relax/ bryggdäck) med handduk, juice och snacks, 2-rätters middag med kaffe/te samt logi. Dag 3: frukostbuffé

Ankomstdag fredag under perioden 20/5 – 9/7 samt 12/8 – 27/8 2022.

Ankomst torsdag och lördag under perioden 12/7 – 7/8 2022.

Detta paket  kan endast bokas direkt till oss via telefon, 0494-792 90 eller e-post: bokning@rimforsastrand.se

Energiboost helg på Rimforsa Strand

YOGAPAKET

Pris från 1 695 kr / person beroende på rumstyp.

Ge dig själv en riktigt bra start på veckan. Checka in i våra charmiga rum. Landa in i trädgården och bara andas. Kl 18.00 är det dags för ett YinYogapass på bryggdäcket och därefter väntar Ceasarsallad med champagne (el alkoholfritt) samt Strandbastubad och dopp i sjön. Efter en skön natts sömn ( och kanske är ett morgondopp? ) väntar morgonyoga och därefter frukostbuffé innan du fulladdad av energi återvänder till vardagen igen. Yogan leds av Helena från Bockshults Education.

I priset ingår: 2 st 90 min yogapass, Ceasarsallad med smör, bröd och kaffe/te, 1 glas champagne (el alkoholfritt alt), 75 min Strandbastubad, logi och frukostbuffé.

Ankomstdag måndag 4/7 – 1/8 2022. 

Detta paket  kan endast bokas direkt till oss via telefon, 0494-792 90 eller e-post: bokning@rimforsastrand.se

Tips: Kombinera gärna vistelsen med en vandring på Hallstadrundan alt någon annan sträcka på Östgötaleden. Eller så hyr du en kajak och utforskar vackra Kinda Kanal.

valkommen_rimforsa-strand

Sommartider hej hej

Pris från 1 295 kr / person
ankomst måndagar och tisdagar 29/6 – 14/8 2022.

Kom och upplev den vackra sommaren. Njut av ett välkommet miljöombyte och upptäck vår magiska natur. Ett par dagars vistelse kan bli sommarens höjdpunkt! Checka in i våra charmiga rum, avnjut bastubad och därefter lättare middag med champagne på bryggan. Vakna till den vackra soluppgången och ta ett friskt morgondopp i sjön.

I priset ingår: 75 min Strandbastubad i egen bastuavdelning (delad relax/bryggdäck) Ceasarsallad med 1 glas champagne samt logi och frukostbuffé

valkommen_rimforsa-strand

Ta tillvara tiden

Pris från 1 395  kr/person beroende på rumstyp och ankomstdatum.

Vi lever här och nu. Men tiden rusar allt snabbare och ibland har vi svårt att hänga med. Då är det viktigare än någonsin att få ett efterlängtat avbrott i tillvaron. Fly vardagen en stund. Koppla bort alla måsten och välj istället att koppla av med en njutbar middag och skön sömn.

I priset ingår: fördrink, 3-rätters middag med kaffe/te, logi och frukostbuffé.

 

Boka gärna till: matpaket att ta med på utflykten. 75 min Strandbastubad i egen bastuavdelning.

Restaurang - Rimforsa Strand

Sommargrill

Pris från 1 095 kr/person (beroende på rumstyp). Ankomst:  ons 20/7 och 10/8 och fre  under perioden 8/7 – 12/8 2022

Varje onsdag och fredag dukar vi fram vår uppskattade grillkväll. Här får du prova de bästa råvarorna, kreativ matlagning och oförglömliga smaker – samtidigt som du njuter av natur och sjöutsikt när det är som vackrast.

 

I priset ingår: Grillkväll med dessert och kaffe/te samt logi och frukostbuffé

affren-svaljs

Matsafari i Kindabygden alt runt Kinda Kanal

2  nätter Pris från 2 395 kr/person, beroende på rumstyp och ankomstdag.

Uppskattar du också lokal mat och småskaliga producenter? Då är det här paketet för dig. Vistelsen inleds med en skön dag på Rimforsa Strand med middag på kvällen. Dag 2 tar ni er runt i vår vackra bygd med egen bil och äter förrätt, varmrätt och dessert på olika platser. För mer info om de två olika turerna klicka här. Ankomst onsdag tom lördag.

 

I priset ingår: Dag 1: 2-rätters middag och logi.  Dag 2: frukostbuffé, Matsafari runt Kinda kanal alt Kindabygdens matsafari. Dag 3: frukostbuffé.

Boka gärna till: 75 min Strandbastubad i egen bastuavdelning. Bord till middag dag 2.

Får man ta med sig hunden eller katten till Rimforsa Strand?

Självklart ska även fyrbenta familjemedlemmar få njuta av en vistelse hos oss. Vi har två trevliga rum där husdjur är välkomna. De ligger i en separat byggnad med egen ingång till varje rum och parkeringsplats utanför byggnaden. Rummen har samma standard som våra övriga rum – ljusa och fräscha med dusch, toalett och trådlöst bredband. Pristillägget är 250 kr till det rum/ paket du har bokat.