Boka din lunch hos oss

Lunchen är ofta ett efterlängtat avbrott och vi vill alltid erbjuda en härlig matupplevelse! Nedan ser du vilka dagar vi erbjuder lunch 2 – 3 veckor framåt. Ring eller maila din bordsbokning till telefon 0494-792 90 mail reception@rimforsastrand.se. Har du någon allergi eller är vegetarian/vegan vill vi gärna veta det redan vid bokningstillfället.

VÄLKOMMEN PÅ LUNCH

Mat är så mycket mer än mättnad. Det är glädje och nyfikenhet. Inspiration och energi.  Vi vill att ett lunchbesök hos oss ska vara en upplevelse.

Vi serverar lunch de dagar då vi har konferenser/större sällskap som bokat. Välkommen att boka bord mellan kl 12.00 – 13.30. 

Vänligen notera att en bordsbokning via mail måste bekräftas från oss innan den är giltig.

MATPAKET!

Förbeställ vårt populära matpaket och ta med på utflykten alternativt avnjut i vår fina trädgård eller på bryggdäcket. Klicka här och läs mer.

Glöm inte att förboka ditt besök. 

Vänligen uppge ev kostallergi/vegan/vegetarian etc vid bokningstillfället.

Menyn kan komma att justeras beroende på tillgång på lokala råvaror, antal gäster och annat som händer i vår föränderliga värld. Vid fint väder varma dagar sitter du med fördel utomhus på vår vackra altan med utsikt över sjön och trädgården.

Pris: 260 kr för  sallader och härbakat bröd på buffé, bordsservad varmrätt samt bordsvatten och kaffe/te med liten dessert.

Barn 3- 12 år: 115 kr. Till barnen kan ni också alltid förbeställa pannkakor med sylt och grädde eller köttbullar med gräddsås, lingon och kokt potatis.

Vi reserverar oss för prisförändringar.

Meny

Vecka 12

VECKANS VEGETARISKA

Ljummet “fräs” på pärlcouscous, östgötagrönsaker och gotländska belugalinser. Serveras med basilikayoghurt och hallstrad grillost från Norrköping.

VECKANS FISK

Laxfärsbiff serveras med rostade rotfrukter och rotfruktscrudité från Östergötland samt vitlökscréme smaksatt med citron och örter.

MÅNDAG 20/3

Gryta på lokalt högrev med lök och grönsaker. Serveras med vinkokt ris samt friterad kålrot och semitorkade tomater.

TISDAG 21/3

Medaljoner på benfri kotlettrad från Skänninge serveras med örtrostad östgötapotatis, sås på Karl-Johansvamp, härgjord äpplemos och citronstekta bönor från Östergötland.

ONSDAG 22/3

Rödvinsbakad oxkind från Östergötland serveras med potatispuré på östgötapotatis, vinbärsgelé, brysselkål och rödvinssås.

TORSDAG 23/3

Viltfärslimpa på kött från Östergötland. Serveras med enbärsgräddsås, sylt på östgötska lingon och morötter.

FREDAG 24/3

BBQ marinerad kyckling serveras med ljummen dragonmajonäs, östgötsk klyftpotatis och kål samt picklad tomat.

LÖRDAG 25/3

Ingen lunch idag. Välkommen att boka bord till frukost (08.00 – 11.00, pris 225 kr) eller till kvällens middag.

SÖNDAG 26/3

Ingen lunch eller middag idag. Välkommen att boka bord till frukost (08.00 – 11.00, pris 225 kr).

Vecka 13

VECKANS VEGETARISKA

Meny kommer

VECKANS FISK

Meny kommer

MÅNDAG 27/3

 

TISDAG 28/3

Meny kommer

ONSDAG 29/3

Meny kommer

TORSDAG 30/3

Meny kommer

FREDAG 31/3

Meny kommer.

LÖRDAG 1/4

Meny kommer.

SÖNDAG 2/4

Ingen lunch eller middag idag. Välkommen att boka plats till vår frukostbuffé som står uppdukad kl 08-11. Pris 225 kr / person.

Vecka 14

VECKANS VEGETARISKA

Meny kommer

VECKANS FISK

Meny kommer

MÅNDAG 3/4

 

TISDAG 4/4

Meny kommer

ONSDAG 5/4

Meny kommer

SKÄRTORSDAG 6/4

Meny kommer

LÅNGFREDAG 7/4

Ingen lunch idag, välkommen att boka bord till middag. Glad Påsk!

PÅSKAFTON LÖRDAG 8/4

Ingen lunch idag, välkommen att boka bord till kvällens middag. Glad Påsk

PÅSKDAGEN SÖNDAG 9/4

Ingen lunch eller middag idag. Välkommen att boka bord till vår frukost som står uppdukad mellan kl 8.00 – 11.00. Pris 225 kr / per person.

Specialkost

För att ge köket bästa förutsättningen att leverera en bra matupplevelse vill vi att du föranmäler ev specialkost. Gäster med allergier är viktiga för oss och vi lagar specialkost utifrån Livsmedelsverkets/EU:s allergenlista. Då vi dagligen hanterar dessa allergener i vårt kök kan vi tyvärr inte ta emot gäster med luftburen allergi, tex nötter eller fisk.

LCHF/GI erhåller varma grönsaker efter säsong som ersättning till kolhydrater och serveras en alternativ fika samt ost istället för dessert. Vänligen observera att ev extra kostnad kan utgå vid specialkostbeställning.

Så nära som möjligt – så långt som möjligt!

Devisen “så nära som möjligt – så långt som möjligt” innebär att vi gärna jobbar så lokalt det går. Med såväl mat som hantverkare och andra inköp. Köket lagar mat på lokalproducerade och nära råvaror. Finns det inte lokalt handlar vi svenskt, förutom vissa kryddor, frukter etc. Förutom att handla nära följer vi även säsong –  så långt det går. Några av våra leverantörer av mat är Bondens Skafferi, HargOdlarna, Boda Skattegård, Blackerts i Skänninge, Charkman i Mantorp, Brostorp, Löts Gårdsmejeri. Och vi är givetvis medlem i Östgötamat.

Matsal - Rimforsa Strand