Boka din lunch hos oss

Lunchen är ofta ett efterlängtat avbrott och vi vill alltid erbjuda en härlig matupplevelse! Nedan ser du vilka dagar vi erbjuder lunch 2 – 3 veckor framåt. Ring eller maila din bordsbokning till telefon 0494-792 90 mail reception@rimforsastrand.se. Har du någon allergi eller är vegetarian/vegan vill vi gärna veta det redan vid bokningstillfället.

VÄLKOMMEN PÅ LUNCH

Mat är så mycket mer än mättnad. Det är glädje och nyfikenhet. Inspiration och energi.  Vi vill att ett lunchbesök hos oss ska vara en upplevelse.

Vi serverar lunch de dagar då vi har konferenser/större sällskap som bokat. Nedan ser du datum de kommande två/tre veckorna. Vänligen ring eller maila oss om du vill veta öppettider längre fram. Välkommen att boka bord mellan kl 12.00 – 13.30.

Vänligen notera att en bordsbokning via mail måste bekräftas från oss innan den är giltig.

MATPAKET!

Förbeställ vårt populära matpaket och ta med på utflykten alternativt avnjut i vår fina trädgård eller på bryggdäcket. Klicka här och läs mer.

MIDDAG!

Besök oss även för en god middag. Mer info hittar du här.

Glöm inte att förboka ditt besök. 

Vänligen uppge ev kostallergi/vegan/vegetarian etc vid bokningstillfället.

Menyn kan komma att justeras beroende på tillgång på lokala råvaror, antal gäster och annat som händer i vår föränderliga värld. Vid fint väder varma dagar sitter du med fördel utomhus på vår vackra altan med utsikt över sjön och trädgården.

Pris: 260 kr för  sallader och härbakat bröd på buffé, bordsservad varmrätt samt bordsvatten och kaffe/te med liten dessert.

Barn 3- 12 år: 125 kr. Till barnen kan ni också alltid förbeställa pannkakor med sylt och grädde eller köttbullar med gräddsås, lingon och kokt potatis.

Vi reserverar oss för menyändringar och prisförändringar.

Vecka 25

VECKANS FISK

Inkokt lax serveras med dillmajonäs, kokt potatis, ärtor och citron.

MÅNDAG 17/6

Kött: Lammragu på svenskt lamm serveras med rostad potatis och morot samt vitlöksfrästa haricort vert  

Veg: Okonomiyaki (japansk kålpannkaka) på spetskål och östgötaägg serveras med salladslök, chilimajonäs och rostade sesamfrön.  

TISDAG 18/6

Kött: Pannbiff på nötfärs från naturbeteskött Östergötland serveras med kokt färskpotatis, löksauté och gräddsås samt rårörda lingon. 

Veg: Chili på bönor serveras med smetana friterade tortillabröd och ris 

ONSDAG 19/6

Kött: Östgötsk raggmunk med stekt fläsk från skänninge serveras med smetana och rårörda lingon 

Veg: Okonomiyaki på spetskål och östgötaägg serveras med salladslök, chilimajonäs och rostade sesamfrön.  

TORSDAG 20/6

I skrivande stund ingen lunch idag

FREDAG 21/6 – Midsommarafton

FULLBOKAD Välkommen att boka bord till vår Midsommarbuffé – som står uppdukad mellan kl 12.00 – 14.00. Pris 395 kr / person.

LÖRDAG 22/6 – Midsommardagen

Ingen lunch idag, välkommen att boka bord till  middag från kl 17.00.

SÖNDAG 23/6

Ingen lunch idag, välkommen att boka bord till  frukostbuffén som står uppdukad mellan kl 08.00 – 11.00. Pris 245 kr / person.

Vecka 26 – 33

Semestertider för konferenser dvs ingen lunchservering FÖRUTOM nedan datum då vi erbjuder en härlig Sommarbuffé med Sänkdalens glass som dessert.

Vecka 26:

Onsdag 26/6: Soppa, smör och bröd samt kall buffé med lax, kyckling,  potatissallad och sallader.

Torsdag 27/6: Soppa, smör och bröd samt kalla buffé med lax, marinerat kött, sallader och bulgursallad.

Vecka 27

Onsdag 3/7:  Soppa, smör och bröd samt kall buffé med lax, kyckling,  potatissallad och sallader.

Torsdag 4/7: Soppa, smör och bröd samt kalla buffé med lax, marinerat kött, sallader och bulgursallad.

Specialkost

För att ge köket bästa förutsättningen att leverera en bra matupplevelse vill vi att du föranmäler ev specialkost. Gäster med allergier är viktiga för oss och vi lagar specialkost utifrån Livsmedelsverkets/EU:s allergenlista. Då vi dagligen hanterar dessa allergener i vårt kök kan vi tyvärr inte ta emot gäster med luftburen allergi, tex nötter eller fisk.

LCHF/GI erhåller varma grönsaker efter säsong som ersättning till kolhydrater och serveras en alternativ fika samt ost istället för dessert. Vänligen observera att ev extra kostnad kan utgå vid specialkostbeställning.

Hund

Vi tar emot hundar på vår uteservering men inte inne i restaurangen. Vänligen uppge vid bokningstillfället om ni tar med er fyrfota vän så att vi  kan placera er på bästa plats.

Så nära som möjligt – så långt som möjligt!

Devisen ”så nära som möjligt – så långt som möjligt” innebär att vi gärna jobbar så lokalt det går. Med såväl mat som hantverkare och andra inköp. Köket lagar mat på lokalproducerade och nära råvaror. Finns det inte lokalt handlar vi svenskt, förutom vissa kryddor, frukter etc. Förutom att handla nära följer vi även säsong –  så långt det går. Några av våra leverantörer av mat är Bondens Skafferi, HargOdlarna, Boda Skattegård, Blackerts i Skänninge, Charkman i Mantorp, Brostorp, Löts Gårdsmejeri. Och vi är givetvis medlemmar i föreningarna Kindamat och Östgötamat.

Matsal - Rimforsa Strand