Boka din lunch hos oss

Lunchen är ofta ett efterlängtat avbrott och vi vill alltid erbjuda en härlig matupplevelse! Nedan ser du vilka dagar vi erbjuder lunch 2 – 3 veckor framåt. Ring eller maila din bordsbokning till telefon 0494-792 90 mail reception@rimforsastrand.se. Har du någon allergi eller är vegetarian/vegan vill vi gärna veta det redan vid bokningstillfället.

VÄLKOMMEN PÅ LUNCH

Mat är så mycket mer än mättnad. Det är glädje och nyfikenhet. Inspiration och energi.  Vi vill att ett lunchbesök hos oss ska vara en upplevelse.

Vi serverar lunch de dagar då vi har konferenser/större sällskap som bokat. Nedan ser du datum de kommande två/tre veckorna. Vänligen ring eller maila oss om du vill veta öppettider längre fram. Välkommen att boka bord mellan kl 12.00 – 13.30.

Vänligen notera att en bordsbokning via mail måste bekräftas från oss innan den är giltig.

MATPAKET!

Förbeställ vårt populära matpaket och ta med på utflykten alternativt avnjut i vår fina trädgård eller på bryggdäcket. Klicka här och läs mer.

MIDDAG!

Besök oss även för en god middag. Mer info hittar du här.

Glöm inte att förboka ditt besök. 

Vänligen uppge ev kostallergi/vegan/vegetarian etc vid bokningstillfället.

Menyn kan komma att justeras beroende på tillgång på lokala råvaror, antal gäster och annat som händer i vår föränderliga värld. Vid fint väder varma dagar sitter du med fördel utomhus på vår vackra altan med utsikt över sjön och trädgården.

Pris: 260 kr för  sallader och härbakat bröd på buffé, bordsservad varmrätt samt bordsvatten och kaffe/te med liten dessert.

Barn 3- 12 år: 115 kr. Till barnen kan ni också alltid förbeställa pannkakor med sylt och grädde eller köttbullar med gräddsås, lingon och kokt potatis.

Vi reserverar oss för prisförändringar.

Meny

Vecka 40

VECKANS FISK

Saltsotad lax serveras med gräddstuvad potatis med dill samt pressgurka och ärtor (potatis & gurka Östergötland)

VECKANS VEGETARISKA

Linsbiff serveras med rostad vitkålsklyfta, tomat- & basilikasås samt salt Kindagurka (linser från Gotland, kål från Östergötland) 

MÅNDAG 2/10

Köttfärslimpa späckad med västerbottensost serveras med champinjonsås, kokt potatis samt vinbärsgelé & kokt broccoli 

TISDAG 3/10

Örtfylld kycklingrulle serveras med vitvinssås, buljongkokt grönsaksris samt frästa vaxbönor. 

ONSDAG 4/10

Nattbakat högrev serveras med lingongräddsås, smörstött potatis samt rostade rotfrukter. 

TORSDAG 5/10

Biff Lindström (rödbet– & kaprisfylld) serveras med rödvinssky, inlagd ättiksgurka, råstekt potatis & brysselkål. 

FREDAG 6/10

Fläskfilé från Skänninge serveras med grönpepparsås, klyftpotatis, baconstekta bönor samt picklad lök (grönsaker från Östergötland). 

LÖRDAG 7/10

Ingen lunch idag. Välkommen att boka bord till frukost mellan 08.00 – 11.00, pris 225 kr per person eller till kvällens middag.

SÖNDAG 8/10

Stängt för lunch och middag. Välkommen att boka frukostbuffé mellan 08.00 – 11.00. Pris 225 kr / person.

 

Meny

Vecka 41

VECKANS FISK

Meny kommer

VECKANS VEGETARISKA

Meny kommer

MÅNDAG 9/10

 

TISDAG 10/10

Meny kommer

ONSDAG 11/10

Meny kommer

TORSDAG 12/10

Meny kommer

FREDAG 13/10

Meny kommer

LÖRDAG 14/10

Ingen lunch idag. Välkommen att boka bord till frukost kl 08.00 – 11.00, pris 225 kr / person alt till kvällens middag.

SÖNDAG 15/10

Stängt

Specialkost

För att ge köket bästa förutsättningen att leverera en bra matupplevelse vill vi att du föranmäler ev specialkost. Gäster med allergier är viktiga för oss och vi lagar specialkost utifrån Livsmedelsverkets/EU:s allergenlista. Då vi dagligen hanterar dessa allergener i vårt kök kan vi tyvärr inte ta emot gäster med luftburen allergi, tex nötter eller fisk.

LCHF/GI erhåller varma grönsaker efter säsong som ersättning till kolhydrater och serveras en alternativ fika samt ost istället för dessert. Vänligen observera att ev extra kostnad kan utgå vid specialkostbeställning.

Hund

Vi tar emot hundar på vår uteservering men inte inne i restaurangen. Vänligen uppge vid bokningstillfället om ni tar med er fyrfota vän så att vi  kan placera er på bästa plats.

Så nära som möjligt – så långt som möjligt!

Devisen ”så nära som möjligt – så långt som möjligt” innebär att vi gärna jobbar så lokalt det går. Med såväl mat som hantverkare och andra inköp. Köket lagar mat på lokalproducerade och nära råvaror. Finns det inte lokalt handlar vi svenskt, förutom vissa kryddor, frukter etc. Förutom att handla nära följer vi även säsong –  så långt det går. Några av våra leverantörer av mat är Bondens Skafferi, HargOdlarna, Boda Skattegård, Blackerts i Skänninge, Charkman i Mantorp, Brostorp, Löts Gårdsmejeri. Och vi är givetvis medlem i Östgötamat.

Matsal - Rimforsa Strand