Boka din lunch hos oss

Lunchen är ofta ett efterlängtat avbrott och vi vill alltid erbjuda en härlig matupplevelse! Nedan ser du vilka dagar vi erbjuder lunch 2 – 3 veckor framåt. Ring eller maila din bordsbokning till telefon 0494-792 90 mail reception@rimforsastrand.se. Har du någon allergi eller är vegetarian/vegan vill vi gärna veta det redan vid bokningstillfället.

VÄLKOMMEN PÅ LUNCH

Mat är så mycket mer än mättnad. Det är glädje och nyfikenhet. Inspiration och energi.  Vi vill att ett lunchbesök hos oss ska vara en upplevelse.

Vi serverar lunch de dagar då vi har konferenser/större sällskap som bokat. Nedan ser du datum de kommande två/tre veckorna. Vänligen ring eller maila oss om du vill veta öppettider längre fram. Välkommen att boka bord mellan kl 12.00 – 13.00

Vänligen notera att en bordsbokning via mail måste bekräftas från oss innan den är giltig.

MATPAKET!

Förbeställ vårt populära matpaket och ta med på utflykten alternativt avnjut i vår fina trädgård eller på bryggdäcket. Klicka här och läs mer.

MIDDAG!

Besök oss även för en god middag. Mer info hittar du här.

Glöm inte att förboka ditt besök. 

Vänligen uppge ev kostallergi/vegan/vegetarian etc vid bokningstillfället.

Menyn kan komma att justeras beroende på tillgång på lokala råvaror, antal gäster och annat som händer i vår föränderliga värld. Vid fint väder varma dagar sitter du med fördel utomhus på vår vackra altan med utsikt över sjön och trädgården.

Pris: 260 kr för  sallader och härbakat bröd på buffé, bordsservad varmrätt samt bordsvatten och kaffe/te med liten dessert.

Barn 3- 12 år: 125 kr. Till barnen kan ni också alltid förbeställa pannkakor med sylt och grädde eller köttbullar med gräddsås, lingon och kokt potatis.

Vi reserverar oss för menyändringar och prisförändringar.

LUNCH VECKA 42

VECKANS FISK

 Ugnsbakad lax serveras med citron – och örtstuvad spetskål samt kokt potatis och picklad gulbeta.

MÅNDAG 14/10

Kött: Raggmunk med stekt fläsk från Skänninge och rårörda lingon från Kisa. 

Veg: Het chili på tomat, bönor,  linser och blomkål serveras med Havreris.

TISDAG 15/10

Kött:Lammfärsbiffar serveras med skysås, ört- och vitlöksdoftande potatisgratäng samt sauterade höstgrönsaker.

Veg: Moussaka med potatis, zuccini ,linser och tomat serveras med spenatsallad och örtvinegrett.    

ONSDAG 16/10

Kött: Schnitzel på kalkon från Visätter gård, Vikbolandet. Serveras med, kryddsmör, kokt potatis samt sky och örtslungade höstgrönsaker.

Veg: Het chili på tomat, bönor,  linser och blomkål serveras med Havreris.

TORSDAG 17/10

Kött: Viltfärsbiffar serveras med gräddsås, Kinda gurka samt rostad potatis och höstgrönsaker.

Veg: Moussaka med potatis, zuccini ,linser och tomat serveras med spenatsallad och örtvinegrett. 

FREDAG 18/10

Kött:Chili på östgötsk högrev serveras med nachos, grön ärtguacamole samt smetana och picklad rödkål.

Veg: Het chili på tomat, bönor,  linser och blomkål serveras med Havreris.

LÖRDAG 19/10

Ingen lunch idag. Välkommen att boka bord till frukostbuffén, uppdukad mellan kl 08.00 – 11.00, pris 245 kr eller till kvällens middag.

SÖNDAG 20/10

Ingen lunch idag. Välkommen att boka bord till frukostbuffén, uppdukad mellan kl 08.00 – 11.00, pris 245 kr.

 

LUNCH VECKA 43

VECKANS FISK

Kolja servers med vitvinssås, koktpotatis samt höstgrönt och picklad fänkål.

MÅNDAG 21/10

Ingen lunch idag. Välkommen imorgon.

TISDAG 22/10

Kött: Stekt fläsk från Skänninge serveras med löksås och kokt potatis från Östergötland.

Veg: Okonomayaki (japansk kålpannkaka) på östgötsk vitkål. Serveras med chilimajonäs, rostade frön samt sallad på purjolök, koriander och bönor.

ONSDAG 23/10

Kött: Wallenbergare på kalvfärs från Östergötland. Serveras med potatispuré, skirat smör samt ärtor.

Veg: Vegetarisk lasagne på svamp och linser. Serveras med örtvinegrett och höstgrönt.

TORSDAG 24/10

Kött: Viltfärsbiffar serveras med rostade rotfrukter, höstgrönsaker samt sky smaksatt med örter.

Veg: Okonomayaki (japansk kålpannkaka) på östgötsk vitkål. Serveras med chilimajonäs, rostade frön samt sallad på purjolök, koriander och bönor.

FREDAG 25/10

Kött: Schnitzel på kalkon från Visätter serveras med rödvinssky, rostad potatis, kryddsmör och ärtor.

Veg: Vegetarisk lasagne på svamp och linser. Serveras med örtvinegrett och höstgrönt.

LÖRDAG 26/10

Ingen lunch idag. Välkommen att boka bord till frukostbuffén som står uppdukad mellan kl 08.00 – 11.00, pris 245 kr eller till premiären av Brottsplats Rimforsa.

SÖNDAG 27/10

Ingen lunch idag. Välkommen att boka bord till frukostbuffén som står uppdukad mellan kl 08.00 – 11.00, pris 245 kr

Specialkost

För att ge köket bästa förutsättningen att leverera en bra matupplevelse vill vi att du föranmäler ev specialkost. Gäster med allergier är viktiga för oss och vi lagar specialkost utifrån Livsmedelsverkets/EU:s allergenlista. Då vi dagligen hanterar dessa allergener i vårt kök kan vi tyvärr inte ta emot gäster med luftburen allergi, tex nötter eller fisk.

LCHF/GI erhåller varma grönsaker efter säsong som ersättning till kolhydrater och serveras en alternativ fika samt ost istället för dessert. Vänligen observera att ev extra kostnad kan utgå vid specialkostbeställning.

Hund

Vi tar emot hundar på vår uteservering men inte inne i restaurangen. Vänligen uppge vid bokningstillfället om ni tar med er fyrfota vän så att vi  kan placera er på bästa plats.

Så nära som möjligt – så långt som möjligt!

Devisen ”så nära som möjligt – så långt som möjligt” innebär att vi gärna jobbar så lokalt det går. Med såväl mat som hantverkare och andra inköp. Köket lagar mat på lokalproducerade och nära råvaror. Finns det inte lokalt handlar vi svenskt, förutom vissa kryddor, frukter etc. Förutom att handla nära följer vi även säsong –  så långt det går. Några av våra leverantörer av mat är Bondens Skafferi, HargOdlarna, Boda Skattegård, Blackerts i Skänninge, Charkman i Mantorp, Brostorp, Löts Gårdsmejeri. Och vi är givetvis medlemmar i föreningarna Kindamat och Östgötamat.

Matsal - Rimforsa Strand