Kreativa konferenser som
laddar batterierna på nytt

På Rimforsa Strand värdesätter vi det personliga mötet med andra människor. Här, vid Åsundens strand, bjuder vi in till en perfekt miljö för ditt företags sammankomster men även hybridmöten. Allt från större event till givande möten i en mindre grupp. Vår ambition är densamma som din – att skapa en riktigt lyckad konferens. Varje möte har sina förväntningar och syfte. Därför erbjuder vi ett antal konferenspaket som vi hoppas ska locka till nya spännande utmaningar och framsteg.

konferens-och-mote-pa-rimforsa-strand-web

Konferenspaket

Vi sätter ihop en upplevelse som passar era behov!

Allergy food concept. Allergy food as almonds, milk, pistachios, tomato, lemon, kiwi, trout, strawberry, bread, sesame seeds, eggs, peanuts and bean on wooden table

Specialkostpolicy

Vänligen klicka på länken nedan för att ta del av vår specialkostpolicy.

rimforsa-strand-konferensrum-sommen

Lokaler

Rimforsa Strand erbjuder konferensrum för små och stora grupper.

Fredrikas kök

Fredrikas kök

Avsluta konferensdagen med en matlagningsaktivitet i Fredrikas Kök. Eller varför inte ta ett avbrott efter lunch och tillverka kvällens Grand dessert?

Aktiviteter

När mötet är avslutat kan ni strosa runt och njuta av Rimforsa Strands charmiga själ eller så har ni bokat någon av våra många och varierande aktiviteter.

safetovisit2

Covid-19

2 år med Covid har lärt oss mycket och flera rutiner är här för att stanna. Allt för att leverera en trygg vistelse vid er konferens.

Samtliga priser är exklusive moms: 12% på logi, 25% på mat, dryck och lokaler. Avbokningsregler är enligt Visitas rekommendationer.

Hybridmöten

Ett nytt hett tillskott inom konferensutvecklingen är hybridmöten. Men vad är då ett hybridmöte? Det är en konferens med mötesdeltagare på plats fysiskt och med personer som deltar via nätet. För att kunna få ut så mycket som möjligt av hybridmötet är det viktigt att alla deltagare får samma möjligheter. Både när det handlar om att komma till tals och för att kunna kommunicera likvärdigt med varandra under mötets gång.

Viktigt att tänka på inför ett hybridmöte

För att leda hybridmöten, och lyckas, krävs det en del förberedelser. Det är bra om ni innan mötet planerar tillsammans för att bland annat bestämma dagordning, era respektive roller i mötet samt andra viktiga fördiskussioner. En viktig faktor för ett effektivt möte, vilket ger goda resultat, är att alla parter är väl förberedda och samarbetsvilliga.

Vad behöver ni för utrustning för att lyckas

Ni behöver först och främst se till att ha en tillräckligt stor lokal tillgänglig. Den måste vara väl upplyst och fri från ekon. Tekniken för hybridmöten är viktigast av allt. Fungerar inte den biten blir det inte ett produktivt möte. För att alla ska kunna kommunicera med varandra och göra sig hörda behöver samtliga uppkopplade deltagare ha uppdaterad och välfungerande utrustning tillgänglig, vi på Rimforsa har all utrustning som ni behöver samt bra uppkoppling mot internet. Det är också väldigt viktigt att testa att all teknik för hybridmöten som till exempel webbkameror, datorer, projektorer och tv är korrekt uppkopplat. Glöm inte heller bort att testa så att internetuppkopplingen är stabil och att det inte förekommer någon annan tung nätverkstrafik medan mötet hålls.

När egna lokaler inte räcker till

Som tur är har vi lång erfarenhet att genomföra konferenser. På Rimforsa Strand värdesätter vi det personliga mötet med andra människor. Vår anläggning ligger i en vacker miljö perfekt för ditt företags sammanträd men även som hybridmöte. Allt från större event till givande konferens med några deltagare. Vår ambition är densamma som din – att skapa en riktigt lyckad konferens.

Vanliga frågor och svar om konferens (FAQ)

Hur stavar man konferens?

Är konferans rättstavat? NEJ, men det är en vanlig felstavning.

konferans eller konferens?
konferens är den rätta stavningen medan konferans är en felstavning, men också ett dialektalt uttal på ordet. Konferans kan uttalas på flera sätt: konfe [-‘ren:s] eller [-‘ran:s] eller [-‘rangs].

Vad är konferens?

En konferens är en planerad större sammankomst där föredrag och diskussioner hålls. Många företag har konferenser så att alla kolleger kan mötas och diskutera framtida visioner, idéer och beslut, men även har tid för mer informella samtal och samkväm.

Själva syftet med en konferens handlar ofta om att ta fram innovativa förbättringsförslag och leta ny information som utbyts mellan inhyrda experter och kollegor.

Vi på Rimforsa vill förenklar och hjälpa er till ett lyckat möte. Därför erbjuder vi ett flertal olika konferenspaket som vi hoppas ska locka till nya spännande utmaningar och framsteg för just er organisation.

Vad betyder konferens?

Det korta svaret är:

 1. sammankomst/möte (ofta kring ett tema)
 2. väl förberedd större sammankomst för föredrag och diskussioner

Själva ordet konferens använts i svenskan sedan 1560 och kommer från det franska ordet conférence med samma betydelse. Det är bildat av verbet konferera som i sin tur kommer från det franska verbet conférer, av latinets conferre (som betyder: sammanföra; meddela).

Förslag på synonymer till konferens:

 • möte
 • sammankomst
 • sammanträde
 • seminarium
 • session
 • symposium

Vad är konferens på engelska?

På engelska conference. Andra engelska synonymer är: meeting eller consultation.

Exempel:

Regering ska ha en konferens mellan medlemsstaternas regeringar. – The government shall hold a conference between the governments of the Member States.

Konferens nära Linköping?

Norrköping och Linköping är Östergötlands största städer. Det finns ett flertal konferensanläggning i närområdet, varav Rimforsa Strand är en konferensanläggning i närheten av Linköping.

Räknas konferens som arbetstid?

Det enkla svaret är JA,  för del av aktiviteter som är inom ordinarie arbetstid så ska du delta.

Vilka timmar räknas som arbetstid vid konferens skulle kunna delas upp enligt följande ur ett arbetstidsperspektiv:

Restid – För resor till och från en konferens utanför ordinarie arbetstid kan arbetstagaren ha rätt till restidsersättning om arbetsgivaren tillämpar det.

Vanlig arbetstid under konferensen –  Konferensen pågår under ordinarie arbetstid och arbetstagaren får sin vanliga lön.

Ledig tid utanför konferensen (kvällsaktivitet, middag eller övernattning ) – Lediga kvällar och nätter under en konferens eller utbildning räknas inte som arbetstid eller övertid. Det kan dock finnas avvikande regler i kollektivavtal.

Konferens hur bokföra?

För att du ska få räkna en resa som en konferens och för att kostnaderna ska vara skattemässigt avdragsgilla krävs följande:

 • Det ska finnas ett detaljerat program för hela konferensen. Schemat ska som minst innehålla sex (6) timmar arbete per dag.
 • Vid resor som pågår en vecka är minst 30 timmar arbetstid fördelat jämt per vecka.
 • Inslag av nöjen och rekreation får inte vara för stort.

Så kom igång ihåg att förena nytta med nöje. Momsen för konferenskostnader är 25% som du bokför sedvanligt beroende på vilken metod som används.  kontantmetoden eller faktureringsmetoden.

Vad kostar konferens?

Vad kostar en konferens? – Det är ungefär lika svårt som att svara på; hur långt är ett snöre? En konferens kan kostar allt mellan ett par hundralappar per deltagare till flera tusen. Beroende på aktiviteter, övernattning och middagar.

Är konferens avdragsgillt?

Så länge konferensen genomförs och man följer det skatteregler som gäller så är den avdragsgill för företaget.

En bra måttstock är att bör vara minst sex timmar arbete per dag. Och det måste finnas ett detaljerat program över hela konferensen. Skatteverket är den kontrollenhet som gör en bedömning i varje individuellt fall när det avgörs om konferensen ska anses som en skattepliktig förmån eller inte.

Vad innebär konferens?

En konferens ses i allmänhet som ett möte med flera personer som det är tänkt ska diskutera ett visst ämne. Ofta kombinerat med en aktivitet med middag på kvällen så att kollegor får chans att konversera mer informellt med varandra.

Vad är hybridmöte?

Hybridmöte är en mötesform som blivit allt vanligare under coronapandemin. Ett hybridmöte är en konferens med mötesdeltagare på plats fysiskt och med personer som deltar via nätet. För att kunna få ut så mycket som möjligt av hybridmötet är det viktigt att alla deltagare får samma möjligheter. Både när det handlar om att komma till tals och för att kunna kommunicera likvärdigt med varandra under mötets gång.