Kreativa konferenser som
laddar batterierna på nytt

På Rimforsa Strand värdesätter vi det personliga mötet med andra människor. Här, vid Åsundens strand, bjuder vi in till en perfekt miljö för ditt företags sammankomster. Allt från större event till givande möten i en mindre grupp. Vår ambition är densamma som din – att skapa en riktigt lyckad konferens. Varje möte har sina förväntningar och syfte. Därför erbjuder vi ett antal konferenspaket som vi hoppas ska locka till nya spännande utmaningar och framsteg.

konferens-och-mote-pa-rimforsa-strand-web

Konferenspaket

Vi sätter ihop en upplevelse som passar era behov!

Aktiviteter

När mötet är avslutat kan ni strosa runt och njuta av Rimforsa Strands charmiga själ eller så har ni bokat någon av våra många och varierande aktiviteter.

safetovisit2

Corona – Covid 19

Klicka på länken nedan för att läsa mer om våra nyinförda rutiner med anledning av rådande situation.

Fredrikas kök

Fredrikas kök

Avsluta konferensdagen med en matlagningsaktivitet i Fredrikas Kök.

gammelgrden

Konferens med avskildhet

Hos oss finns mötesrum med egen ingång:

Striern, max 20 personer i biosittning. 75 tums touch TV och utsikt mot sjön.

Gammelgården, max 8 personer. 55 tums TV för bildvisning.  I huset finns även 5 hotellrum med 7 bäddar.

rimforsa-strand-konferensrum-sommen

Lokaler

Rimforsa Strand erbjuder konferensrum för små och stora grupper.

Samtliga priser är exklusive moms: 12% på logi, 25% på mat, dryck och lokaler. Avbokningsregler är enligt Visitas:s rekommendationer.

Vanliga frågor och svar om konferens (FAQ)

Hur stavar man konferens?

Är konferans rättstavat? NEJ, men det är en vanlig felstavning.

konferans eller konferens?
konferens är den rätta stavningen medan konferans är en felstavning, men också ett dialektalt uttal på ordet. Konferans kan uttalas på flera sätt: konfe [-‘ren:s] eller [-‘ran:s] eller [-‘rangs].

Vad är konferens?

En konferens är en planerad större sammankomst där föredrag och diskussioner hålls. Många företag har konferenser så att alla kolleger kan mötas och diskutera framtida visioner, idéer och beslut, men även har tid för mer informella samtal och samkväm.

Själva syftet med en konferens handlar ofta om att ta fram innovativa förbättringsförslag och leta ny information som utbyts mellan inhyrda experter och kollegor.

Vi på Rimforsa vill förenklar och hjälpa er till ett lyckat möte. Därför erbjuder vi ett flertal olika konferenspaket som vi hoppas ska locka till nya spännande utmaningar och framsteg för just er organisation.

Vad betyder konferens?

Det korta svaret är:

 1. sammankomst/möte (ofta kring ett tema)
 2. väl förberedd större sammankomst för föredrag och diskussioner

Själva ordet konferens använts i svenskan sedan 1560 och kommer från det franska ordet conférence med samma betydelse. Det är bildat av verbet konferera som i sin tur kommer från det franska verbet conférer, av latinets conferre (som betyder: sammanföra; meddela).

Förslag på synonymer till konferens:

 • möte
 • sammankomst
 • sammanträde
 • seminarium
 • session
 • symposium

Vad är konferens på engelska?

På engelska conference. Andra engelska synonymer är: meeting eller consultation.

Exempel:

Regering ska ha en konferens mellan medlemsstaternas regeringar. – The government shall hold a conference between the governments of the Member States.

Konferens nära Linköping?

Norrköping och Linköping är Östergötlands största städer. Det finns ett flertal konferensanläggning i närområdet, varav Rimforsa Strand är en konferensanläggning i närheten av Linköping.

Räknas konferens som arbetstid?

Det enkla svaret är JA,  för del av aktiviteter som är inom ordinarie arbetstid så ska du delta.

Vilka timmar räknas som arbetstid vid konferens skulle kunna delas upp enligt följande ur ett arbetstidsperspektiv:

Restid – För resor till och från en konferens utanför ordinarie arbetstid kan arbetstagaren ha rätt till restidsersättning om arbetsgivaren tillämpar det.

Vanlig arbetstid under konferensen –  Konferensen pågår under ordinarie arbetstid och arbetstagaren får sin vanliga lön.

Ledig tid utanför konferensen (kvällsaktivitet, middag eller övernattning ) – Lediga kvällar och nätter under en konferens eller utbildning räknas inte som arbetstid eller övertid. Det kan dock finnas avvikande regler i kollektivavtal.

Konferens hur bokföra?

För att du ska få räkna en resa som en konferens och för att kostnaderna ska vara skattemässigt avdragsgilla krävs följande:

 • Det ska finnas ett detaljerat program för hela konferensen. Schemat ska som minst innehålla sex (6) timmar arbete per dag.
 • Vid resor som pågår en vecka är minst 30 timmar arbetstid fördelat jämt per vecka.
 • Inslag av nöjen och rekreation får inte vara för stort.

Så kom igång ihåg att förena nytta med nöje. Momsen för konferenskostnader är 25% som du bokför sedvanligt beroende på vilken metod som används.  kontantmetoden eller faktureringsmetoden.

Vad kostar konferens?

Vad kostar en konferens? – Det är ungefär lika svårt som att svara på; hur långt är ett snöre? En konferens kan kostar allt mellan ett par hundralappar per deltagare till flera tusen. Beroende på aktiviteter, övernattning och middagar.

Är konferens avdragsgillt?

Så länge konferensen genomförs och man följer det skatteregler som gäller så är den avdragsgill för företaget.

En bra måttstock är att bör vara minst sex timmar arbete per dag. Och det måste finnas ett detaljerat program över hela konferensen. Skatteverket är den kontrollenhet som gör en bedömning i varje individuellt fall när det avgörs om konferensen ska anses som en skattepliktig förmån eller inte.

Vad innebär konferens?

En konferens ses i allmänhet som ett möte med flera personer som det är tänkt ska diskutera ett visst ämne. Ofta kombinerat med en aktivitet med middag på kvällen så att kollegor får chans att konversera mer informellt med varandra.

X