Så nära som möjligt –
så långt som möjligt

Vi på Rimforsa Strand älskar vårt Östergötland och vårt östgötska skafferi. Omfamnande skogar fyllda med svamp, örter och vilt. Trädgårdar som dignar av frukt och grönt. Öppna hagmarker med betande djur. Porlande åar och glittrande sjöar med fiskar och kräftor. Och våra fält där vi sår och skördar – allt från spannmål till höstens underbara rotfrukter.

Läs mer

Vilken lycka att få det som Östergötland kan erbjuda i vårt kök. Dofterna, tallrikarnas färger och matens smaker ändras från en dag till en annan, allt efter som årstiderna långsamt skiftar utanför.

I vår strävan att använda oss av närodlat och lokalproducerat, vill vi komponera våra menyer så nära inpå servering det bara går. Just då smakar det som bäst.

Välkomna till Rimforsa Strand för att smaka på Östergötland!

131016_Rimforsastrand_5766-copy-2

Lunch

Pris 195 kr per person  för förrätt, sallad, bröd, smör,  varmrätt och kaffe/te med choklad

Under sommaren (1/7 – 9/8 2020) kan du boka lunch onsdag – söndag mellan kl 12.00 – 14.00. Obs begränsat antal platser pga Covid-19.

Restaurang - Rimforsa Strand

Grillkvällar

Varje onsdag och fredag, under sommaren, 1/7 – 7/8 2020). Boka sittning kl 17.00 eller 19.15. Här får du prova på de bästa råvarorna, kreativ matlagning och oförglömliga smaker – samtidigt som du njuter av natur och sjöutsikt när det är som vackrast.

Fredagsgryta

Fredagsgryta

Lite ”familydining” där grytan, tillsammans med goda tillbehör, sätts fram på bordet och sedan är det bara att äta och och njuta. Utvalda fredagar under 2020. Större sällskap (över 15 p) bokar vilken fredag helst.

ostgotamat-150x204

Vi värnar om det lokala!

Vi värnar om det lokala. Vi är medlemmar i föreningen Östgötamat som bl. a. jobbar med Bondens Egen marknad och märkning av lokal mat i butiker. Föreningen har ca 90 medlemmar där alla arbetar för att lyfta de regionala smakerna, produkterna och matupplevelserna. Här är ett axplock av våra leverantörer: Boda Skattegård, Löts Gårdsmejeri, Håkans Glada Grisar, Ydre kött, HargOdlarna, Brostorps Ost, Eklunds Chark. Många av de lokala leverantörerna har egna gårdsbutiker som är väl värda ett besök!

762a0746

Middag

Boka din middag hos oss.

Klicka här för mer information och menyer.

Boka bord onsdag – söndag mellan kl 17.00 – 20.00.

Obs begränsat antal platser pga Covid-19 så glöm inte att boka bord.

DSC_0798-2-3

Firande

Livet skänker oss många höjdpunkter. Och vi på Rimforsa Strand tycker att det finns mängder av anledningar att fira. Berätta för oss vad ni firar, så tar vi hand om er på bästa sätt.

utflyktsmalet_skog

UTFLYKTSMÅLET

Vi är med i Visit Östergötlands satsning Utflyktsmålet  – det självklara alternativet för vandringen på Östgötaleden, utflykten till Trollegater eller inför den härliga kajakturen.

Pris: 145 kr / person.

Rimforsa Strands utflyktsmål innehåller: kycklingwarp, frukt, dricka samt en chokladbit. obs förbokning krävs 24h före upphämtning och glöm inte att uppge ev allergi när du bokar.

Matsal - Rimforsa Strand

Boka ett bord

Vi kan bjuda er på en härlig matupplevelse! Boka din lunch,  middag, frukost eller fika hos oss. Ring och boka på 0494-792 90 eller maila till reception@rimforsastrand.se. Har du någon allergi eller är vegetarian/vegan vill vi gärna veta det redan vid bokningstillfället.

middagspse-rimforsa-strand

MIDDAGSPÅSE

torsdag, lördag och söndag

Pris: 445 kr / person

Hämtas kall med instruktion hur du tillagar det sista hemma.

Det går också fint att beställa (nästan) alla rätter från menyn som take-away.

Fredrikas kök

Fredrikas kök

Gourmetmeny med jobbgänget? Bli en fena på fiskrätter? Eller en smaktävling med vännerna i köket? Här i vårt vackra hus har vi byggt ett alldeles nytt kök, för gemensam matlagning och festlig provsmakning.

aaariba-karibisk-buffe-pa-rimforsa-strand-web-e1483366900188

Karibisk julbuffé

På Rimforsa Strand har vi en alldeles egen jultradition – att duka upp en läcker karibisk julbuffé. Lite grönare, lite ”lättare” och mycket smakrikare än vanlig traditionell julmat.

kafferep-pa-bryggan-1024x767

Strands kafferep

Kafferep är en urgammal tradition som myntades i slutet av 1700-talet och sägs vara en del av det svenska kulturarvet. Välkommen att förhandsboka!

Utvalda lördagar under 2020.

Pris 295 kr per person

obs – våren 2020 kommer kafferepet att vara bordsserverat.