Så nära som möjligt –
så långt som möjligt

Vi på Rimforsa Strand älskar vårt Östergötland och vårt östgötska skafferi. Omfamnande skogar fyllda med svamp, örter och vilt. Trädgårdar som dignar av frukt och grönt. Öppna hagmarker med betande djur. Porlande åar och glittrande sjöar med fiskar och kräftor. Och våra fält där vi sår och skördar – allt från spannmål till höstens underbara rotfrukter.

Läs mer

Vilken lycka att få det som Östergötland kan erbjuda i vårt kök. Dofterna, tallrikarnas färger och matens smaker ändras från en dag till en annan, allt efter som årstiderna långsamt skiftar utanför.

I vår strävan att använda oss av närodlat och lokalproducerat, vill vi komponera våra menyer så nära inpå servering det bara går. Just då smakar det som bäst.

Välkomna till Rimforsa Strand för att smaka på Östergötland!

ostgotamat-150x204

Vi värnar om det lokala!

Vi värnar om det lokala. Vi är medlemmar i föreningen Östgötamat som bl. a. jobbar med Bondens Egen marknad och märkning av lokal mat i butiker. Föreningen har ca 90 medlemmar där alla arbetar för att lyfta de regionala smakerna, produkterna och matupplevelserna. Här är ett axplock av våra leverantörer: Boda Skattegård, Löts Gårdsmejeri, Håkans Glada Grisar, Ydre kött, HargOdlarna, Brostorps Ost, Eklunds Chark. Många av de lokala leverantörerna har egna gårdsbutiker som är väl värda ett besök!

131016_Rimforsastrand_5766-copy-2

Lunch

Pris 195 kr per person  för förrätt, sallad, bröd, smör och bordsserverad  varmrätt samt kaffe/te med lite dessert.

Höst 2020: Vi serverar lunch mellan kl 12.00 – 13.30 de dagar vi har konferenser/större grupper som bokat in sig. Klicka här för att se hur det ser ut för kommande två veckor (obs kan ändras med kort varsel om det blir till/avbokningar). Obs glöm inte att boka, begränsat antal platser pga Covid-19.

Förbokning sker till: epost reception@rimforsastrand.se eller på telefon 0494-792 90. Vänligen uppge ev allergi vid bokningstillfället.

Restaurang - Rimforsa Strand

Grillkvällar

Varje onsdag och fredag, under sommaren, 1/7 – 14/8 2020). Boka sittning kl 17.00 eller 19.15. Här får du prova på de bästa råvarorna, kreativ matlagning och oförglömliga smaker – samtidigt som du njuter av natur och sjöutsikt när det är som vackrast.

Vi har glädjande högt bokningstryck och har därför lagt till en extra grillkväll för säsongen. Välkommen att boka fredagen 14/8.

762a0746

Middag

Boka din middag hos oss.

Klicka här för mer information och menyer.

Boka bord torsdag- lördag mellan kl 17.00 – 20.00.

Höst 2020: Vi serverar middag även tisdag och onsdag mellan kl 18.00 – 19.30 de dagar vi har konferenser/större grupper som bokat in sig. Klicka här för att se hur det ser ut för kommande två veckor (obs kan ändras med kort varsel om det blir till/avbokningar). Obs glöm inte att boka.

Förbokning sker till: epost reception@rimforsastrand.se eller på telefon 0494-792 90. Vänligen uppge ev allergi vid bokningstillfället.

Obs begränsat antal platser pga Covid-19 så glöm inte att boka bord.

DSC_0798-2-3

Firande

Livet skänker oss många höjdpunkter. Och vi på Rimforsa Strand tycker att det finns mängder av anledningar att fira. Berätta för oss vad ni firar, så tar vi hand om er på bästa sätt.

utflyktsmalet_skog

UTFLYKTSMÅLET

Vi är med i Visit Östergötlands satsning Utflyktsmålet  – det självklara alternativet för vandringen på Östgötaleden, utflykten till Trollegater eller inför den härliga kajakturen.

Pris: 145 kr / person.

Rimforsa Strands utflyktsmål innehåller: kycklingwarp, frukt, dricka samt en chokladbit. obs förbokning krävs 24h före upphämtning och glöm inte att uppge ev allergi när du bokar.

aaariba-karibisk-buffe-pa-rimforsa-strand-web-e1483366900188

Karibisk julbuffé

På Rimforsa Strand har vi en alldeles egen jultradition – att duka upp en läcker karibisk julbuffé. Lite grönare, lite ”lättare” och mycket smakrikare än vanlig traditionell julmat.

Fredrikas kök

Fredrikas kök

Gourmetmeny med jobbgänget? Bli en fena på fiskrätter? Eller en smaktävling med vännerna i köket? Här i vårt vackra hus har vi byggt ett alldeles nytt kök, för gemensam matlagning och festlig provsmakning.

kafferep-pa-bryggan-1024x767

Strands kafferep

Kafferep är en urgammal tradition som myntades i slutet av 1700-talet och sägs vara en del av det svenska kulturarvet. Välkommen att förhandsboka!

Utvalda lördagar under 2020.

Pris 295 kr per person