Så nära som möjligt –
så långt som möjligt

Vi på Rimforsa Strand älskar vårt Östergötland och vårt östgötska skafferi. Omfamnande skogar fyllda med svamp, örter och vilt. Trädgårdar som dignar av frukt och grönt. Öppna hagmarker med betande djur. Porlande åar och glittrande sjöar med fiskar och kräftor. Och våra fält där vi sår och skördar – allt från spannmål till höstens underbara rotfrukter.

Läs mer

Vilken lycka att få det som Östergötland kan erbjuda i vårt kök. Dofterna, tallrikarnas färger och matens smaker ändras från en dag till en annan, allt efter som årstiderna långsamt skiftar utanför.

I vår strävan att använda oss av närodlat och lokalproducerat, vill vi komponera våra menyer så nära inpå servering det bara går. Just då smakar det som bäst.

Välkomna till Rimforsa Strand för att smaka på Östergötland!

131016_Rimforsastrand_5766-copy-2

Lunch

Boka bord och avnjut vår goda lunchbuffé.

Måndag – fredag går det bra att boka bord till lunchbuffén mellan kl 12.00 – 13.15 (de dagar vi har lunchbuffén framdukad)  Större sällskap (minst 35 p) kan boka lunch även på helger samt andra tider. Ring oss så berättar vi mer!

Pris 195 kr per person  för salladsbuffé, hembakat bröd, varmrätt och kaffe/te

Under sommaren (29/6 – 9/8 2020) står vår lunchbuffé uppdukad alla dagar i veckan mellan kl 12.00 – 15.00.

Restaurang - Rimforsa Strand

Grillkvällar

Varje onsdag och fredag under sommaren tänder vi grillarna strax före klockan 17.00 och dukar upp vår uppskattade grillbuffé. Här får du prova på de bästa råvarorna, kreativ matlagning och oförglömliga smaker – samtidigt som du njuter av natur och sjöutsikt när det är som vackrast.

Fredagsgryta

Fredagsgryta

Lite ”familydining” där grytan, tillsammans med goda tillbehör, sätts fram på bordet och sedan är det bara att äta och och njuta. Utvalda fredagar under 2020. Större sällskap (över 15 p) bokar vilken fredag helst.

ostgotamat-150x204

Vi värnar om det lokala!

Vi värnar om det lokala. Vi är medlemmar i föreningen Östgötamat som bl. a. jobbar med Bondens Egen marknad och märkning av lokal mat i butiker. Föreningen har ca 90 medlemmar där alla arbetar för att lyfta de regionala smakerna, produkterna och matupplevelserna. Här är ett axplock av våra leverantörer: Boda Skattegård, Löts Gårdsmejeri, Håkans Glada Grisar, Ydre kött, HargOdlarna, Brostorps Ost, Eklunds Chark. Många av de lokala leverantörerna har egna gårdsbutiker som är väl värda ett besök!

762a0746

Middag

Boka din middag hos oss.

Måndag till torsdag, boka bord mellan kl 18.00 – 19.30

Fredag och lördag, boka bord mellan kl  17.00 – 19.30

Under sommaren (29/6 – 8/8 2020)  har restaurangen öppet för middag alt grillbuffé alla dagar i veckan.

DSC_0798-2-3

Firande

Livet skänker oss många höjdpunkter. Och vi på Rimforsa Strand tycker att det finns mängder av anledningar att fira. Berätta för oss vad ni firar, så tar vi hand om er på bästa sätt.

Matsal - Rimforsa Strand

Boka ett bord

Vi kan bjuda er på en härlig matupplevelse! Boka din lunch,  middag, frukost eller fika hos oss. Ring och boka på 0494-792 90 eller maila till reception@rimforsastrand.se. Har du någon allergi eller är vegetarian/vegan vill vi gärna veta det redan vid bokningstillfället.

DSC_0226-3

ReLax på bryggan

Alla torsdagar i juli kl 18.00-20.30

God kall laxtallrik samt underhållning på bryggdäcket med vågskvalp som bakgrundsmusik. Boka ditt bord för att vara säker på att få plats. max antal 40 personer. Vid dåligt väder är arrangemanget i salongen.

Pris 295 kr / person för mat, kaffe/te och underhållning

kafferep-pa-bryggan-1024x767

Strands kafferep

Kafferep är en urgammal tradition som myntades i slutet av 1700-talet och sägs vara en del av det svenska kulturarvet. Välkommen att förhandsboka!

Utvalda lördagar under 2020.

Pris 295 kr per person

Fredrikas kök

Fredrikas kök

Gourmetmeny med jobbgänget? Bli en fena på fiskrätter? Eller en smaktävling med vännerna i köket? Här i vårt vackra hus har vi byggt ett alldeles nytt kök, för gemensam matlagning och festlig provsmakning.

aaariba-karibisk-buffe-pa-rimforsa-strand-web-e1483366900188

Karibisk julbuffé

På Rimforsa Strand har vi en alldeles egen jultradition – att duka upp en läcker karibisk julbuffé. Lite grönare, lite ”lättare” och mycket smakrikare än vanlig traditionell julmat.