Så nära som möjligt –
så långt som möjligt

Vi på Rimforsa Strand älskar vårt Östergötland och vårt östgötska skafferi. Omfamnande skogar fyllda med svamp, örter och vilt. Trädgårdar som dignar av frukt och grönt. Öppna hagmarker med betande djur. Porlande åar och glittrande sjöar med fiskar och kräftor. Och våra fält där vi sår och skördar – allt från spannmål till höstens underbara rotfrukter.

Läs mer

Vilken lycka att få det som Östergötland kan erbjuda i vårt kök. Dofterna, tallrikarnas färger och matens smaker ändras från en dag till en annan, allt efter som årstiderna långsamt skiftar utanför.

I vår strävan att använda oss av närodlat och lokalproducerat, vill vi komponera våra menyer så nära inpå servering det bara går. Just då smakar det som bäst.

Välkomna till Rimforsa Strand för att smaka på Östergötland!

ostgotamat-150x204

Vi värnar om det lokala!

Vi värnar om det lokala. Vi är medlemmar i föreningen Östgötamat som bl. a. jobbar med Bondens Egen marknad och märkning av lokal mat i butiker. Föreningen har ca 90 medlemmar där alla arbetar för att lyfta de regionala smakerna, produkterna och matupplevelserna. Här är ett axplock av våra leverantörer: Bondens Skaffere, Boda Skattegård, Löts Gårdsmejeri,  HargOdlarna, Brostorps Ost. Många av de lokala leverantörerna har egna gårdsbutiker som är väl värda ett besök!

utflyktsmalet_skog

UTFLYKTSMÅLET

Beställ din matsäck / matpaket /Utflyktsmål – det självklara alternativet för vandringen på Östgötaleden, utflykten till Trollegater eller inför den härliga kajakturen. Matpaketet måste förbokas 24 tim innan upphämtning, glöm inte att uppge ev allergier.

Pris: 195 kr / person.

Klicka här för att läsa mer.

vinter-16-feb-10

VINTERLÖRDAG PÅ STRAND

Ute är det nya inne! 2021 års utelunch blev en riktig succé. Välkomna nästa år igen! Boka bord till utelunchen på lördagar januari – mars.

Förbokning sker till: epost reception@rimforsastrand.se eller på telefon 0494-792 90. Vänligen uppge ev allergi vid bokningstillfället.

762a0731

Middag

Boka din middag hos oss.

Klicka här för öppettider, mer information och menyer.

Förbokning sker till: reception@rimforsastrand.se eller på telefon 0494-792 90. Vänligen uppge ev allergi vid bokningstillfället.

Obs begränsat antal platser pga Covid-19 så glöm inte att boka bord.

rimforsa-middagspse-1

Middagspåse

Stora middagspåsen: 495 kr / person

Klicka här för mer information och meny.

Hämtas på Rimforsa Strand eller hos Bondes Skafferi i Linköping. Förhandsbokas senast kl 14.00 dagen före upphämtning.

DSC_0798-2-3

Firande

Livet skänker oss många höjdpunkter. Och vi på Rimforsa Strand tycker att det finns mängder av anledningar att fira. Berätta för oss vad ni firar, så tar vi hand om er på bästa sätt.

Restaurang - Rimforsa Strand

Grillkvällar

Varje onsdag och fredag, under sommaren, (29/6 – 12/8 2022). 445 kr / person för grill samt kaffe/te och dessert. Boka sittning kl 17.00 eller 19.15. Här får du prova på de bästa råvarorna, kreativ matlagning och oförglömliga smaker – samtidigt som du njuter av natur och sjöutsikt när det är som vackrast.

Boka gärna vårt grillpaket, pris från 1050 kr / person

Förbokning sker till: epost reception@rimforsastrand.se eller på telefon 0494-792 90. Vänligen uppge ev allergi vid bokningstillfället.

Matsal Rimforsa Strand

Lunch

Pris 225 kr per person (165 kr för take-away) för förrätt, sallad, bröd, smör och bordsserverad  varmrätt samt kaffe/te med lite dessert.

Öppettider och meny hittar du om du klickar på här. Välkommen att boka ditt bord.

aaariba-karibisk-buffe-pa-rimforsa-strand-web-e1483366900188

Karibisk julbuffé

På Rimforsa Strand har vi en alldeles egen jultradition – att duka upp en läcker karibisk julbuffé. Lite grönare, lite ”lättare” och mycket smakrikare än vanlig traditionell julmat.

Fredrikas kök

Fredrikas kök

Gourmetmeny med jobbgänget? Bli en fena på fiskrätter? Eller en smaktävling med vännerna i köket? Här i vårt vackra hus har vi byggt ett alldeles nytt kök, för gemensam matlagning och festlig provsmakning.

kafferep-pa-bryggan-1024x767

Strands kafferep

Kafferep är en urgammal tradition som myntades i slutet av 1700-talet och sägs vara en del av det svenska kulturarvet. Välkommen att förhandsboka!

Utvalda lördagar under 2021.

Pris 295 kr per person

X