Tillgänglighet

Vårt vackra hus stod färdigt 1911, då som ett av Sveriges första universitet för kvinnor idag med hotell, konferens och restaurangverksamhet. Totalt har huset sex våningar och även om vi 2018 byggde en hiss mellan tre av våningsplanen har vårt hus många trappor.

Parkering

Parkeringen är asfalterad och ligger ca 100 meter från huvudentrén. 2 handikapparkeringar finns på gårdsplanen ca 20 meter från huvudentrén. Gårdsplanen består av grus men har en asfalterad gångväg fram till hiss och huvudentré.

Entré

Trappan upp till entrén består av 8 trappsteg men det finns en hiss från gårdsplanen.

Hiss

Hissens byggdes våren 2018 och går mellan tre av våningsplanen. Med hjälp av hissen når du följande: reception, salong, tekök, tre konferenslokaler (Lilla & Stora Rängen samt Drögen), butik, restaurang och hotellrummen på våning ett. Hissdörren är 90 cm bred och hissens djup är 137 cm.

Hotellrum

34 st av våra 41 hotellrum finns i huvudbyggnaden på våning ett och två. Till rummen på våning ett finns det hiss. Våning två når du endast med trapporna ( 40 trappsteg). De andra sju hotellrummen finns i våra två gårdshus som ligger 30 respektive 100 meter från huvudbyggnaden. Alla våra rum har dusch/WC och wifi. Däremot ingen TV. Vår filosofi är nämligen att du ska umgås när du är hos oss. Men en gemensam TV finns i ett av våra sällskapsrum om du inte vill missa din favoritserie eller den spännande VM-matchen.

Restaurang

Vår restaurang ligger längst ner i huset och hit går hissen från både våning ett, entréplanet och gårdsplanen. Det går också att ta sig direkt från gårdsplanen runt huset och in till restaurangen utan att åka hiss. En hcp toalett finns på detta våningsplan.

Uteplats

Vi har sittplatser på flera ställen i trädgården. Underlagen är blandade, alltifrån plattor, grus och gräs. Restaurangens uteplats är plattsatt och saknar tak. Ca halva uteplatsen kan vindfria dagar täckas av vår markis.

Bastu

Vår bastu är handikappanpassad och  ligger precis vid Åsundens strandkant. Dopp i sjön går däremot endast att göra med hjälp av badstege.

Bad

Bad sker från bryggor och med hjälp av badstege. Ej simkunniga barn och rullstolsburna hänvisas till badet i Rimforsa ca 1400 meter från Rimforsa Strand.

Husdjur

Självklart ska även fyrbenta familjemedlemmar få njuta av en vistelse hos oss. Vi har två trevliga rum där husdjur är välkomna. De ligger i en separat byggnad med vacker fin utsikt över Åsunden eller fruktkällaren. Rummen har egen ingång och samma standard som våra övriga rum.

Matallergi/vegetarian/specialkost/dieter

Vi älskar vårt Östergötland och vad det östgötska skafferiet har att erbjuda. Så nära som möjligt så långt som möjligt är kökets devis när det gäller inköp av råvaror.

För att ge köket bästa förutsättningen att leverera en bra matupplevelse vill vi att du föranmäler ev specialkost. Gäster med allergier är viktiga för oss och vi lagar specialkost utifrån Livsmedelsverkets/EU:s allergenlista. Då vi dagligen hanterar dessa allergener i vårt kök kan vi tyvärr inte ta emot gäster med luftburen allergi, tex nötter eller fisk.

LCHF/GI erhåller varma grönsaker efter säsong som ersättning till kolhydrater och serveras en alternativ fika samt ost istället för dessert. Vänligen observera att ev extra kostnad kan utgå vid specialkostbeställning.

Övriga allergier

Vi använder mikrotrasor och mikrorengöringsmedel, samt tvätt utan skadliga kemikalier. Meddela gärna vid bokning om du har några allergier.

Wifi

I hela huset finns det anslutning till trådlöst internet. Vi har inte TV men kan ordna TV-visning med projektor om programmet sänds på TV4 eller SVT play.

Tips & idéer

Vi jobbar för att alla som vill besöka oss ska kunna göra det. Vi tar gärna emot tips & idéer på hur vi kan bli ännu bättre för att uppfylla era önskemål. Är det något du saknar i vår information hör gärna av dig. Vi finns här för er!