INFO GÄLLANDE RÅDANDE SITUATION MED COVID – 19

uppdaterad 2022-01-11

Rimforsa Strand är en förhållandevis liten anläggning med stora, luftiga lokaler och utrymmen. Vi ligger lantligt och har gott om frisk luft och rekreationsytor vid såväl sjön som i trädgården. Vi har sedan mars 2019 följt alla gällande lagar och regler för att göra din vistelse hos oss så säker som möjligt. Vi utgår givetvis från att våra gäster tar ett eget ansvar för att följa såväl våra som myndigheternas uppsatta rekommendationer/regler.

Vår verksamhet har inte krav på Covidpass dvs ni behöver INTE uppvisa detta för att besöka oss. 

Vi som jobbar på Rimforsa Strand håller avstånd i så stor utsträckning vi kan och följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer vid förkylningssymptom och sjukdom. God handhygien är något som alltid måste råda för personal som arbetar i en restaurangverksamhet. Givetvis har vi påtalat vikten av extra god handhygien.

GÄLLANDE RESTRIKTIONER FRÅN 12/1 2022

Alkoholservering fram till kl 23.00.

Max 8 personer / bord och minst en meter mellan sällskapen (inomhus). Dvs är ditt sällskap fler än 8 personer kommer ni att delas upp på fler bord med 1 meter mellan borden.

Utomhus finns inga begräsningar för antal personer per bord.

 

DET HÄR GÖR VI FÖR ATT DU SKA KÄNNA DIG TRYGG HOS OSS

 • Vi på Rimforsa Strand håller alltid en hög och noggrann städning (100% enligt Swedish Welcomes certifiering senast gjord 2019) men givetvis har vi vidtagit ännu striktare rutiner för att förhindra ev smittspridning.
 • Handsprit finns på samtliga toaletter, i matsalar, konferenslokaler och i gemensamhetsutrymmen.
 • Rutin att sprita alla kontaktytor vid städning av såväl allmänna utrymmen som hotellrum, rumsnycklar etc.
 • Vi använder oss av flera olika matsalsytor för att ha gott om utrymme mellan borden/gästerna.
 • Vi erbjuder möjligheten att (mot tilläggsavgift) boka en helt egen matsal för ert sällskap.
 • Under er vistelse har ni bord reserverat till er i såväl salong som matsal.
 • Vi styr gästernas måltidstider för att minska antalet i matsalar / salong.
 • Till frukostbuffén finns speciellt framtagna rutiner för att göra måltiden så säker som möjligt. Bla tar gästerna med sina egna bestick på buffén och vi bordsplacerar er. Givetvis kan ni beställa frukostpåse till rummet om ni hellre önskar det.
 • Möjlighet att beställa matpaket och äta på rummet.
 • För- & eftermiddagskaffe dukas upp på fler ställen för att undvika trängsel till en buffé.
 • Strandbastubad bokas i ”slottider” om 75 minuter där gästerna har en egen bastuavdelning för sig själv med bastu, omklädningsrum, dusch och WC.

 

TIPS TILL DIG SOM SKA KOMMA TILL OSS PÅ KONFERENS
Gör, vid konferensstarten, upp om vilka i er grupp som ska sitta tillsammans/bredvid varandra i såväl konferensrummet som till fika, lunch och middag.

Använd er av vår fina utemiljö. Samtal och grupparbeten kan med fördel hållas utomhus när vädret tillåter. (Det finns inga dåligt väder – det finns bara dåliga kläder 😊). Vi dukar gärna upp såväl fika som kall take-away lunch på tex bryggdäcket.

Fler tips om säkra möten hittar du på https://sigtunamodellen.se/safe-to-visit/ Har ni som gäster andra önskemål och tips inför er vistelse tillgodoser vi givetvis dessa så långt vi kan. Vi ser fram emot att ta hand om er även om kramarna kommer att vara färre än vanligt 😊

Varmt välkomna
Systrarna på Strand med medarbetare!

Safe to visit

Vi är medlemmar i Visita. Visita är bransch- och arbetsgivarorganisation för den svenska besöksnäringen. Visita tecknar branschens kollektivavtal och är en medlemsorganisation i Svenskt Näringsliv.

I samband med pandemin har Vista tagit fram information och åtgärden speciellt framtagen för hotellvistelse. Detta finns att läsa i deras broschyr “Trygg hotellvistelse