Välkommen – du är väntad!

Vad härligt att vi snart får ta hand om dig som vår gäst – välkommen! Rimforsa Strand är en plats att stanna till på – en plats där dit du kan komma för att fokusera på vad som är viktigt för dig. Vi har inte den senaste teknologin, maxade bubbelbad och flashiga gym. Vi har faktiskt inte ens TV på rummen. Men vi har omtanke, vänskap och värme. Och vi tror att det är precis vad världen behöver. Tillsammans med lite lugn och ro förstås. Här nedan har vi samlat information som kan vara till hjälp inför ditt besök.

Hitta hit

Många vägar leder till Rimforsa och det är bara att välja – bil, buss, tåg, cykel eller kanske till och med till fots eller med båt? Mer info om transportsätt, vägbeskrivning etc hittar du här.

PARKERING

Gratis parkering finns precis vid hotellet.

ELBILSLADDNING

Vi har 4 ladduttag via företaget Mer. Avgift tillkommer för laddning.

HISS

Vår hiss går mellan restaurangen upp till hotellrumsplan 1. Entré från gårdsplanen finns.

AKTIVITETER

För utflykter och vandringsförslag klicka här. Vår salong inbjuder till avkoppling, läsning och här finns även olika sällskapsspel. Sommartid har vi kubb och div andra trädgårdsleksaker att låna. Badstege finns för den badsugna och roddbåten ligger förtöjd vid bryggan redo att användas för den som vill ta sig en tur. Vår Strandbastu är en populär aktivitet, vinter som sommar går det att ta ett dopp i sjön. Fler tips på aktiviteter hittar du på Kinda turism. 

SPECIALKOST

För att ge köket bästa förutsättningen att leverera en bra matupplevelse vill vi att du föranmäler ev specialkost. Gäster med allergier är viktiga för oss och vi lagar specialkost utifrån Livsmedelsverkets/EU:s allergenlista. Då vi dagligen hanterar dessa allergener i vårt kök kan vi tyvärr inte ta emot gäster med luftburen allergi, tex nötter eller fisk.

LCHF/GI erhåller varma grönsaker efter säsong som ersättning till kolhydrater och serveras en alternativ fika samt ost istället för dessert. Vänligen observera att ev extra kostnad kan utgå  vid specialkostbeställning.

TIPS!

Du har bokat en vistelse på ett hotell som byggdes 1911. Det innebär att det drar lite från de gamla fönsterna på vintern och att det kan bli varmt på sommaren (luftkonditionering fanns inte i början av 1900-talet). Vi gör givetvis allt för att du ska få den bästa upplevelsen när du kommer (extra element resp fläktar på rummen) men vi tipsar om att inte packa ner tunnaste kläderna på vintern och att vara beredd på värme under högsommaren.

INCHECKNINGSTID

Kl 15.00

UTCHECKNINGSTID

Kl 10.00 för konferensgäster. Kl 12.00 för privatgäster.

FRUKOST

Frukostbuffén står uppdukad:

Vardagar: kl 07.00 – 09.30.

Helger vår, vinter och höst: kl 08.00 – 11.00.

Sommartid, 29/6 – 7/8: kl 07.30 – 10.00.

RESTAURANG

Vänligen notera restaurangens olika öppettider och utbud beroende på säsong och dag. För att vi ska kunna ta hand om dig på bästa sätt vill vi att du förbokar alla dina måltider. Klicka här för att se restaurangens utbud och ring oss gärna för att höra vad som gäller vid din vistelse. Tel 0494-792 90.

HUSDJUR

Vi har två rum där du får ta med husdjur. De ligger i en egen byggnad med egen ingång. Vänligen notera att husdjur ej är tillåtna inne i huvudbyggnaden