Bra att veta vid fest- och bröllopsplanering

Lokaler

Vi har flera lokaler att ha festligheter i. Utomhus i trädgården finns ytterligare platser som kan vara ett alternativ härliga sommardagar.

Åsunden –  max 100 personer
Stora Matsalen – max 50 personer
Stora Rängen – max 36 personer
Drögen – max 12 personer

Antalet är baserat på regler från Brandmyndigheter och på klassisk sittning (honnör och ”tungor”. Dekorationer etc. får sättas upp efter överenskommelse. Timdebitering utgår med 300 kr/timme om lokalen inte återställts till ursprungligt skick efter festen.

Musik – Dans – Disco

Dansar gör man vanligtvis i vår lobby eller i den lokal vi kommer överens om. Efter kl o1.00 vill vi att ni tänker på ljudvolymen samt att ha ytterdörr och fönster stängda för att inte störa grannarna.

In- utcheckning hotellrum

Vi garanterar incheckning från kl 14.00 och utcheckning kl 12.00. Givetvis försöker vi tillgodose önskemål om tidigare/senare in- & utcheckning.

Borglig vigsel

En borglig vigsel utförs av en person som länsstyrelsen utsett. Vanligtvis kontaktar brudparet själva sin kommun och bokar vigselförrättaren. Här finns en länk till Länstyrelsen förteckning men behörigheten att förrätta en vigsel är inte inskränkt till kommunen eller länet. Den snabba varianten av en borglig vigsel tar ca 5 minuter. Ni väljer själva om ni vill förlänga akten med musik, dikter, tal, ringutväxling eller något annat som känns personligt.

Kyrklig vigsel

Att gifta sig borgerligt eller kyrkligt har samma värde inför lagen men en kyrklig vigsel består av en gudstjänst med många symboler. Platsen behöver inte vara en kyrka. Ta kontakt med den församling där ni vill gifta er eller om ni har en speciell präst som ni vill ska viga er och kom överens om tid, plats och innehållet på vigselgudstjänsten. Eventuellt kan särskilda önskemål medföra en kostnad.

Dekorationer – Blomster-
arrangemang

I våra priser ingår ”normala” blomsterarrangemang, i Guldpaket gör vi på Strand dekorationerna från trädgården och i de andra paketen anlitar vi florister. Givetvis får ni välja färger.

Bar

Vi har fullständiga rättigheter och alkohollagen tillåter inte att ni tar med er egna drycker. Vi har tillstånd att servera alkohol tom 02.00. Dock behöver festligheterna inte sluta med att baren stänger.

Hyra hela Strand

Är ditt sällskap 60 personer eller fler och ska ha fest med dans/DJ samt boende för alla gästerna, får du hela Strand till ditt förfogande. Förutom matsal för bröllopsmiddag får ni tillgång till salong, lobby och trädgård från kl 15.00 till kl 12.00 dagen efter. Ommöblering i salong och lobbyn får ske efter överenskommelse.

Sluttid

Abonnerar ni hela huset har vi ingen sluttid för er fest. Dock vill vi att fönster och ytterdörrar ska vara stängda efter 01.00 för att inte störa grannarna med musik och glada tillrop. Vi har rättigheter för alkoholservering till kl 02.00.

Teknisk utrustning

I vissa av våra middagslokaler finns projektor, duk och ljus för visning av bildspel etc. Mikrofon och ljudanläggning finns att hyra.

Rökning

Rökning sker endast utomhus vid anvisade platser.

Välja meny

Köket har tagit fram välkomponerade festmenyer som passar bra för såväl små som stora evenemang. Vi vill gärna ha ert menyval 4 veckor före festen eller ev provätning. Vi arbetar främst med lokalproducerade råvaror och efter säsong. Givetvis har vi gärna en dialog med er gällande menyn för att tillgodose era önskemål om favoriträtter eller teman. Kostnad kan tillkomma vid större menyändringar. Menyn är generellt skriven för att fungera året runt. När vi närmar oss det datum för er fest kan köket fylla i mer specifika detaljer.

Välja drycker

När ni valt meny sätter vi ett passande dryckesförslag till fördrink och middag.

På grund av alkohollagen finns det inga möjligheter att tillåta medhavd alkohol på Rimforsa Strand.

Provätning

Vill ni proväta er meny med vinpaket sker detta i överenskommelse med köket och bör ske senast fyra veckor före festdatumet.  Viss avvikelse i menyn kan förekomma beroende på tillgång av säsongsråvaror. Under/efter provätningen diskuterar ni er upplevelse med kocken*.  Provätning av tårtan kan endast göras om ni beställer en hel tårta (minsta antal är för 1o personer).

* Vi försöker också ordna så samma kock tar hand om er vid provätningen också tar hand om er på festkvällen. Önskar ni prova fler/andra drycker till menyn kan det ordnas efter överenskommelse med oss.

Tidpunkt för fest och vigsel

Lägg vigseltiden efter vad som är viktigast för er – middag eller fest. Vår erfarenhet säger att en bröllopsmiddag för 60 – 100 gäster tar minst 4 timmar. Om ni vill ha tid till dans och party bör inte middagen starta senare än 17.00 för att hinna med tårta, kaffe, fest och dans.

Paket och paketöppning

Vi ser till att det finns ett låsbart rum för alla presenter. Vi rekommenderar inte att ha paketöppning under festkvällen, då det tar mycket av festtiden. Många bröllopspar väljer att öppna paketen hemma i lugn och ro medan andra har presentöppning vid eller efter frukosten.

Parkering

Rimforsa Strand har gratis parkering för upp till ca 70 bilar. Parkering på gårdsplanen är förbjuden.

Planering

Vår rekommendation är att ha ett års planering för större bröllop, för att ni inte ska behöva stressa igenom förberedelserna. I våra priser ingår en egen kontaktperson och planering under våra ordinarie arbetstider.

* Vi försöker också ordna så att samma kock tar hand om er vid provätningen, som på festkvällen. Önskar ni prova ytterligare drycker till menyn kan det ordnas efter överenskommelse med oss.

Bröllopstårta

Inget bröllop utan tårta tycker många, så givetvis ingår det bröllopstårta i våra paket. Moussetårtorna är mycket uppskattade och görs av oss. För klassiska bröllopstårtor har vi samarbete med Tårtverkstan i Linköping.

Vickning

Framåt natten och efter några timmars dansande brukar det smaka gott med vickning. I flera av våra festpaket ingår vickning men fråga gärna efter vår vickningslista för fler förslag.

Buffé eller sittande middag?

Buffé eller middag är alltid våra gästers eget val. Men vi rekommenderar inte att ha en buffé till större fester och bröllop, då vi har sett att det bland annat blir svårt att samla alla gästerna till talen.