Fredrikas kök

Ju fler kockar –
desto smakligare spis!

Gourmetmeny med jobbgänget? Bli en fena på fiskrätter? Eller en smaktävling med vännerna i köket? Här i vårt vackra hus byggde vi 2018 ett nytt kök, för gemensam matlagning och festlig provsmakning.

Passa på att boka något av våra paket! Vi har två frestande alternativ som gör matlagningen till en extra rolig upplevelse. Eller så kommer ni med egna idéer och förslag. Hos oss är allt möjligt! Nu tänder vi spisarna, som bjuder in till glad och kreativ samvaro. Varmt välkommen till Fredrikas Kök!

Boka Fredrikas kök på telefon 0494-792 90

Alla i förkläden

En perfekt teamaktivitet, där lagen kan visa sig på styva linan och kanske utmanar varandra? Eller så ligger fokus på att lära sig nya rätter och imponerande kockkunskaper. Tillsammans med en av våra duktiga kockar lagar ni er middag och får tips och idéer att ta med hem. Start ca 17.00 med genomgång och gruppindelning och sedan är det dags att röra i grytorna.

Tidsåtgång

Ca 3 timmars tillagningstid (start senast 17.00)

Pris

1 085 kr per person för 3-rätters middag med kaffe/te,fördrink med snittar under genomgången, en alldeles egen kock och ett förkläde att ta med hem.

Endast aktivitet (när middagen redan är inbokad i ett paket) 530 kr per person samt tillägg för ev 3-e rätt. Mini debitering 8 personer.

Några helger under året har vi “öppna tillfällen” för denna aktivitet. För kommande datum klicka här.

STRANDS GRAND DESSERT

Perfekt för- eller eftermiddagsaktivitet när ni vill göra något tillsammans med ändå sitta ner och avnjuta er middag i lugn och ro. Vid 09.30 eller 13.30 samlas ni i Fredrikas kök och blir indelade i grupper. Sedan startar tillverkningen av kvällens dessert. Under tiden ni väntar på ugnen/kylen fikar ni i Fredrikas Matsal.

Tidsåtgång

Ca 1,5 timmar (start 09.30 eller 13.30)

Pris

395 kr per person (exklusive fika, inklusive en alldeles egen kock och ett förkläde att ta med) mini debitering  8 personer

Fredrikas kök – Rotsakslek

ROTSAKSLEK & KRYDDQUIZ

Hur stor koll har du på rotfrukter och kryddor? Fredrikas rotfruktslek och kryddquiz är en enkel aktivitet som kan göras såväl ute som inne. Som ett avbrott i konferensen eller efter arbetsdagens slut.

Tidsåtgång

Ca 45 min

Pris

125 kr / person, minimipris 1 500 kr

Gröna linjen

Upptäck en värld av nya smaker och råvaror. Intresset för ekologisk kost och bättre hälsa ökar hela tiden. För vem vill inte vara sund och medveten? Under ledning av matinspiratören Charlotte Schön Poulsen får du chansen att utveckla din kostfilosofi och göra matlagningen till något alldeles extra. Middagen kommer att bestå av en buffé av ca 8 rätter inkl dessert.

Tidsåtgång

ca  3 timmar (start senast 17.00)

Pris

575 kr per person (exklusive mat och dryck, inklusive fördrink och tilltugg vid genomgången, en alldeles egen kock och ett förkläde att ta med hem.)

Mini debitering 8 personer

Fredrikas kök

STRANDS FIKA

Perfekt ”efterlunch” aktivitet när ni vill göra något tillsammans och få en paus i konferensen. Till lunchkaffet 12,45 samlas ni i Fredrikas kök och blir indelade i grupper. Sedan börjar ni baka det som sedan serveras till eftermiddagsfikat.

Tidsåtgång

1 – 1,5 timmar (start senast 13.00)

Pris

345 kr per person (exklusive mat och dryck, inklusive en alldeles egen kock och ett förkläde att ta med hem)

Mini debitering 8 personer.

ÖSTGÖTSKA SMAKER

Den här något mer avancerade aktiviteten passar den matlagningsintresserade gruppen som vill lära sig mer om nya tekniker och smaker. Tapas, alltså smårätter, har blivit ett populärt inslag även i vår svenska matkultur. Under ledning av våra duktiga kockar lagar ni olika tapas som dukas upp på buffé och avnjuts i Fredrikas kök.

Tidsåtgång

ca  3 timmar (start senast 17.00)

Pris

575 kr per person (exklusive mat och dryck, inklusive fördrink och tilltugg vid genomgången, en alldeles egen kock och ett förkläde att ta med hem.)  Mini deb 8 pers.

Tidsåtgång

Ca 1,5 timmar (start 09.30 eller 13.30)

Pris

395 kr per person (exklusive fika, inklusive en alldeles egen kock och ett förkläde att ta med)

Minst 8 pers.