En välkomnande plats
för hjärna, kropp och själ

För många år sedan hade familjen Eriksson en dröm. Att tillsammans skapa en genuint välkomnande mötesplats med det där lilla extra, i den skönaste delen av Östergötland. En plats där gästerna känner sig som hemma. Målet var att locka besökare från när och fjärran, som under en eller flera dagar får njuta av en oförglömlig vistelse. I dag lever vi vår dröm. Resultatet är vackra Rimforsa Strand.

rimforsa-strand-56

Rimforsa Strands vackra läge vid sjön Åsunden har under årens lopp lockat många besökare. Vår ståtliga huvudbyggnad stod färdig 1911. Innan dess fanns det på samma plats ett turisthotell som byggdes i början av 1900-talet och som brann ner 1910. Under en tid drevs hotellet av krögaren Johan Andersson Ander, som 1910 blev den sista mannen att avrättas i Sverige och den enda man som blivit avrättad med giljotin.

Marken och dagens ”Gammelgård” hette tidigare Torsviks Gård och här drev Fredrika Bremerförbundet 1907-1962 ett av Sveriges första lanthushållningsseminarier. 1962 övertog Saab Scania AB huset och hade fastigheten som företagets egen kursgård – Saabgården – fram till 1989. Under den här tiden startade Data Saab det första Data universitetet på Rimforsa Kursgård. Därefter kom verksamheten i privat ägo och fortsatte som kursgård.

Sedan 1999 ägs och drivs Rimforsa Strand av familjen Eriksson. Döttrarna Veronica och Camilla är ägare sedan 2010