Kafferep på Strand

Kafferep är en urgammal tradition som myntades i slutet av 1700-talet och sägs vara en del av det svenska kulturarvet. Från början var det en form av knytkalas för kvinnor, som inte fick dricka kaffe på offentliga kaffehus, men med åren blev det ett socialt kalas där även män och barn fick vara med. Storhetstiden var på 1930-och 40-talet. Reglerna var strikta – först vetebröd, sedan sju sorters kakor för att till sist ge sig på den stora finalen – gräddtårtan! Det fanns även regler om vem som skulle börja ta av kakorna, gifta kvinnor först! På sammankomsterna ”skvallrades” det friskt om ditt och datt men det var också ett tillfälle att prata om hushållsbestyr, barnuppfostran och om livet i allmänhet.

Utvalda lördagar mellan kl 14.00–16.00

På Rimforsa Strand finns inga som helst strikta regler för kafferep. Vi hälsar alla välkomna, kvinnor som män, unga som gamla. Vi har dessutom blandat in en del mer matiga alternativ som soppa och lokala ostar med tillbehör. Men traditionen med sju sorter och en ”grand finale” (i form av nygräddade våfflor) finns kvar och vi hoppas att du i lugn och vacker miljö ska få en stund att umgås med dina nära och kära och ”skvallra” om livet!

Datum

Kafferepet står uppdukat följande lördagar:

Pris

295 kr/person

Obs med anledning av Covid-19 har vi infört nya rutiner för Kafferepet. Vänligen följ personalens riktlinjer när det gäller kö och placering.

Kafferepet står uppdukat på utvalda lördagar kl 14.00–16.00 under 2020. Förhandsbokas till vår reception 0494-792 90 reception@rimforsastrand.se senast fredagen innan kl 11.00.

Vänligen meddela eventuella allergier 1 vecka före ankomst. Vi kan tyvärr inte göra en äggfri buffé. Är du gluten-, mjölkallergiker eller vegan får du en egen tallrik med produkter och kompletterar själv vad du kan äta av buffén.

Välkommen ett datum som passar er!