Frestelser som väcker begär

Mat är en stor del av vårt liv. På Rimforsa Strand finns det alltid en tidpunkt att ta sig något gott att äta. Fika, lunch, Fredagsgryta, grillkvällar, vickning, kafferep. Ja utbudet varierar lite beroende på när du är hungrig och vilken dag/årstid du besöker oss.

kafferep på bryggan

Afternoon Tea – blir under 2019 Strands kafferep

295 kr /person

Vad är då ett kafferep? Jo det är en urgammal tradition som myntades i slutet av 1700-talet och sägs vara en del av det svenska kulturarvet. Från början var kafferepet en form av knytkalas för kvinnor (som inte fick dricka kaffe på offentliga kaffehus) men med åren utvecklades kafferepet till ett renodlat socialt kalas där även män och barn fick vara med. Sin storhetstid hade kafferepet på 1930-och 40-talet och det finns strikta regler om hur allt skulle gå till, först äta vetebröd, sedan knapra sju sorters kakor för att till sist ge sig på den stora finalen – gräddtårtan! Det fanns även regler om vem som skulle börja ta av kakorna, gifta kvinnor först! På sammankomsterna ”skvallrades” det friskt om ditt och datt men förmodligen utbyttes också en hel del information mellan kvinnorna – såsom om hushållsbestyr, barnuppfostrat och om livet i allmänhet!

På Rimforsa Strand har vi tagit bort de strikta reglerna och hälsar alla välkomna, kvinnor som män, unga som gamla. Vi har dessutom blandat in en del mer matiga alternativ som soppa och lokala ostar med tillbehör. Men traditionen av ett utbud av sju sorter och en ”grande final” (i form av nygräddade våfflor) finns kvar och vi hoppas att du i lugn och vacker miljö ska få en stund att umgås med dina nära och kära och ”skvallra” om livet!

Välkommen att boka!

Kafferepet står uppdukat på lördagar kl 14.00-16.00. Förhandsbokas till receptionen 0494-792 90 reception@rimforsastrand.se senast fredagen kl 11.00.

Vänligen meddela ev allergier 1 vecka före ankomst. Vi kan inte göra en äggfri buffé. Är du glutenallergiker får du en egen tallrik med glutenfria produkter och plockar själv vad du kan äta av buffén.

Afternoon Tea buffé på Rimforsa Strand sep 2017
kafferep på gammelgårdstrappan
Afternoon Tea på Rimforsa Strand -ostar

Vickning

Förgyll kvällen med någon av våra trevliga vickningar. Kontakta oss så berättar vi vad vi har att erbjuda just nu.