Frestelser som väcker begär

Mat är en stor del av vårt liv. På Rimforsa Strand finns det alltid en tidpunkt att ta sig något gott att äta. Fika, lunch, Fredagsgryta, grillkvällar, vickning, Afternoon Tea. Ja utbudet varierar lite beroende på när du är hungrig och vilken dag/årstid du besöker oss.

Afternoon Tea buffé sept 2017

Afternoon Tea – blir under 2019 Strands kafferep

295 kr /person

Så nära som möjligt – så långt som möjligt är en av Rimforsa Strands deviser. Därför kommer vi under våren 2019 att byta ut vårt Afternoon Tea till Strands kafferep. För att det känns mer svenskt och lokalt än att anamma en tradition från England…

Vad är då ett kafferep? Jo det ser ni är en urgammal tradition som myntades i slutet av 1700-talet och sägs vara en del av det svenska kulturarvet. Från början var kafferepet en form av knytkalas för kvinnor (som inte fick dricka kaffe på offentliga kaffehus) men med åren utvecklades kafferepet till ett renodlat socialt kalas där även män och barn fick vara med. Sin storhetstid hade kafferepet på 1930-och 40-talet och det finns strikta regler om hur allt skulle gå till, först äta vetebröd, sedan knapra sju sorters kakor för att till sist ge sig på den stora finalen – gräddtårtan! Det fanns även regler om vem som skulle börja ta av kakorna, gifta kvinnor först! På sammankomsterna ”skvallrades” det friskt om ditt och datt men förmodligen utbyttes också en hel del information mellan kvinnorna – såsom om hushållsbestyr, barnuppfostrat och om livet i allmänhet!

På Rimforsa Strand har vi tagit bort de strikta reglerna och hälsar alla välkomna, kvinnor som män, unga som gamla. Vi har dessutom blandat in en del mer matiga alternativ, men traditionen av ett utbud av sju sorter och en ”grande final” finns kvar och vi hoppas att du i lugn och vacker miljö ska få en stund att umgås med dina nära och kära och ”skvallra” om livet!

Välkommen att boka!

Kafferepet står uppdukat på lördagar kl 14.00-16.00. Förhandsbokas till receptionen 0494-792 90 reception@rimforsastrand.se senast fredagen kl 11.00.

Vänligen meddela ev allergier 1 vecka före ankomst. Vi kan inte göra en äggfri buffé. Är du glutenallergiker får du en egen tallrik med glutenfria produkter och plockar själv vad du kan äta av buffén.

Afternoon Tea buffé på Rimforsa Strand sep 2017
Kom och testa grytkonceptet på Rimforsa Strand

”Fredagsgryta” på Strand

195 kr / person

Kom och ha fredagsmys hos oss på Strand. Vi dukar ett bord med kökets goda gryta och tillbehör.  Innehållet i grytan varierar efter kväll och säsong. Barn 0 – 2 år äter gratis, 3 – 12 år, 10 kr / år. Boka bord mellan 17.00-20.00.

From fredagen 23 november dukar vi upp vår Karibiska buffé på och grytan tar uppehåll. Välkommen att boka igen från fredagen 11 januari.

Vänligen uppge ev specialkostönskemål vid bokningstillfället.

Vickning

Förgyll kvällen med någon av våra trevliga vickningar. Kontakta oss så berättar vi vad vi har att erbjuda just nu.