Boka din middag hos oss

När dagen går mot sitt slut är det härligt att få slå sig ner och bli serverad mat tillagad med tanke och omsorg. Ring och boka bord och meny på 0494-792 90 eller maila till reception@rimforsastrand.se. Har du någon allergi eller är vegetarian/vegan vill vi gärna veta det redan vid bokningstillfället.

Måndag till torsdag bokar du bord mellan kl 18.00 – 19.30, fredag och lördag 17.00 – 19.30. Söndagar har restaurangen stängt (om ni inte är ett större sällskap som vill boka). Under sommaren har restaurangen öppet alla dagar i veckan. 

SÅ NÄRA SOM MÖJLIGT – SÅ LÅNGT SOM MÖJLIGT!

I vår strävan att använda oss av närodlat och lokalproducerat, vill vi komponera våra menyer så nära inpå servering det bara går. Just då smakar det som bäst.

Fredagar tom 15/11 finns vår uppskattade Fredagsgryta för 225 kr/person och lördagar tom  16/11 kan du avnjuta Strands kafferep mellan kl 14.00–16.00

Glöm inte att att boka bord! Max antal platser per sittning!

Aaariba! 22/11 går startskottet för vår alldeles egna jultradition – Karibisk buffé.

 

Under våra Sommar på Strand-veckor (24/6–9/8 2020) är restaurangen öppen för lunch och middag alla dagar i veckan.

762a0439

Meny vecka 46

Menyn kan komma att justeras beroende på tillgång på lokala råvaror, antal gäster och annat som händer i vår föränderliga värld. Äter du vegetariskt eller vill ha fisk istället för kött eller tvärtom ordnar vi det men glöm inte att uppge det vid bokningen. Då ger vi köket bästa förutsättningen att förbereda önskemålen på bästa sätt. Till barn finns det köttbullar med gräddsås, kokt potatis och lingon eller pannkakor.

Måndag 11 november

Gräddvispad soppa på jordärtskocka serveras med royal på Brostorps hemost samt baconchips

-oOo-

Dillrimmad sejrygg serveras med ragu på spetskål och Karl-Johan svamp samt brynt valnötssmör

-oOo-

Vaniljparfait serveras med ljummen hjortronmylta samt krispigt flarn och mandelfinansiere

Tisdag 12 november

Lufttorkad skinka från Munka-Ljungby serveras med rostad pumpapuré, kanderade valnötter och kryddgrönt

-oOo-

Majskyckling serveras med äpple- & calvadossky, smörstekt ekskivling samt polenta- och getostkaka

-oOo-

Tiramisu med goda tillbehör

Onsdag 13 november

Soppa på Karl-Johan svamp smaksatt med vår egenmustade äpplemust. Serveras med sikromsmousse och forellrom

-oOo-

Dovviltswallenbergare serveras med kompott på trattkantareller och schalottenlök samt potatispuré och friterad grönkål

-oOo-

Äpplekaka serveras med vaniljmousse, rostade nötter och från samt lönnsirap

Torsdag 14 november

Saltbakad gul och röd beta serveras med trattkantarellskum samt lättstekt ekskivling och kryddörter

-oOo-

Rödvinsbrässerad oxkind serveras med halstrat sidfläsk, smörslungade champinjoner och rostad steklök samt potatispuré och friterad kål

-oOo-

Klassisk Creme Brûlèe serveras med chokladbrownie, honeycomb och torkade hallon

Fredag 15 november

Gräddvispad soppa på jordärtskocka serveras med royal på Brostorps hemost samt baconchips

-oOo-

Dillrimmad sejrygg serveras med ragu på spetskål och Karl-Johan svamp samt brynt valnötssmör

-oOo-

Vaniljparfait serveras med ljummen hjortronmylta samt krispigt flarn och mandelfinansiere

Fredagsgryta”Skidåkargryta” dvs Gulasch på högrev serveras med rostad paprikacréme, vitlöksbröd, syrad grädde och kumminstekt surkål

Lördag 16 november

Klassisk Skånsk Gåsmiddag

Svartsoppa med klassiska tillbehör alt

Kräft- & jordärtskockssoppa med rökt sik och löjrom

-oOo-

Gås med gräddsås, sockerstekt brysselkål, stekt potatis och vinbärsgelé

-oOo-

Hembakad äpplekaka med vaniljsås

Söndag 17  november

Stängt på kvällen välkommen tillbaka nästa vecka

 

Priser

3-rätters middag: 595 kr / person

2-rätters middag: 470 kr / person

Varmrätt med sallad, smör och bröd: 345 kr / person

Fredagsgryta: 225 kr / person