Fräscha östgötska specialiteter
som får det att vattnas i munnen

Vi har en kärleksfull syn på mat. En av dagens höjdpunkter är när det vankas spis. Att sätta sig till bords hos oss, oavsett om det är morgon eller kväll, inne eller ute, är en upplevelse för såväl smaklökarna som ögat. Vi är oerhört stolta över vårt prisbelönta kök, som på flera sätt är husets hjärta. Här tillagas genuin mat med fokus på lokala råvaror. Kockarna har mat som passion. Det kommer du som gäst att märka.

Bra att veta! Under våren 2018 byggde vi en hiss i vårt vackra gamla hus.

Östgötamat Ekonomisk Förening

Så nära som möjligt – så långt som möjligt!

”Vi på Rimforsa Strand älskar vårt Östergötland och vårt östgötska skafferi. Omfamnande skogar fyllda med svamp, örter och vilt. Trädgårdar som dignar av frukt och grönt. Öppna hagmarker med betande djur. Porlande åar och glittrande sjöar med fiskar och kräftor. Och våra fält där vi sår och skördar – allt från spannmål till höstens underbara rotfrukter.

Vilken lycka att få det som Östergötland kan erbjuda i vårt kök. Dofterna, tallrikarnas färger och matens smaker ändras från en dag till en annan, allt efter som årstiderna långsamt skiftar utanför.

I vår strävan att använda oss av närodlat och lokalproducerat, vill vi komponera våra menyer så nära inpå servering det bara går. Just då smakar det som bäst.

Välkomna till Rimforsa Strand för att smaka på Östergötland!”

Vi är medlemmar i föreningen Östgötamat som bla jobbar med Bondens Egen marknad och märkning av lokal mat i butiker.

Föreningen har ca 90 medlemmar där alla arbetar för att lyfta de regionala smakerna, produkterna och matupplevelserna.

Här är ett axplock av våra leverantörer: Boda Skattegård, Löts Gårdsmejeri, Håkans Glada Grisar, Ydre kött, HargOdlarna, Brostorps Ost, Eklunds Chark

Många av de lokala leverantörerna har egna gårdsbutiker som är väl värda ett besök!

Matsal Rimforsa Strand

Boka ett bord

Vi kan bjuda er på en härlig matupplevelse! Boka din lunch,  middag, frukost eller fika hos oss. Ring och boka på 0494-792 90 eller maila till reception@rimforsastrand.se. Har du någon allergi eller är vegetarian/vegan vill vi gärna veta det redan vid bokningstillfället.

Lunch

måndag – fredag, boka bord mellan kl 12.00 – 13.00.

Pris 185 kr för salladsbuffé, hembakat bröd, varmrätt, lättöl/vatten och kaffe/te

Middag

måndag – torsdag, boka bord mellan kl 18.00 – 19.30

fredagar och lördagar, boka bord mellan kl 17.00 – 19.30

I vår strävan att använda oss av närodlat och lokalproducerat, vill vi komponera våra menyer så nära inpå servering det bara går. Just då smakar det som bäst.

Förutom kvällens meny finns det alltid  möjlighet att äta veckans ”husman”, Strands pyttipanna eller få en räksmörgås alt sallad.

Fredagar finns vår uppskattade Fredagsgryta för 225 kr / person och lördagar kan du avnjuta vår Afternoon Tea buffé mellan kl 14.00 – 16.00

Under våra Sommar på Strand veckor (26/6 – 9/8 2019) är restaurangen öppen för lunch, fika och middag varje dag mellan 09.00-21.00.