Satsa på ett hotellpaket i vackra Östergötland

Vad kan vara vackrare eller skönare än en semester i Östergötland. Alldeles vid sjön Åsunden, som en naturlig del av den storslagna naturen, ligger vackra Rimforsa Strand. Här erbjuder vi efterlängtad avkoppling, men också mängder med olika aktiviteter och upplevelser för den som gillar att vara igång. Vår närmiljö inbjuder till många olika sporter, utflykter och aktiviteter. Med andra ord har vi hotellpaket som passar alla. För dig som föredrar att njuta av naturen mer stillsamt, erbjuder vi andra upplevelser i form av provningar och mycket mer.

Välj rätt och må gott!

Visst känns det som att veckorna går alltför snabbt. Därför har vi hotellpaket där du får uppleva alla dina favoritäventyr till ett bra pris. Med många aktiviteter utomhus, men också inne, så klarar vi alla väder.

Tanken är att du ska få ut det mesta av din semester, oavsett om du reser själv, med familj eller vänner. Här finns mycket att se och göra för både vuxna och barn. Njut av lugnet, maten och aktiviteterna, innan det blir dags att återvända till verkligheten igen!

Hotellpaket höst, vinter och vår

Nedanstående paket kan ni boka alla dagar i veckan from 12 augusti 2019 till 18 juni 2020. Vår Karibiska buffé med paket finns bokningsbart 22 november – 20 december. Fler weekendpaket (fre – sön) hittar du här.

rimforsastrand

Bryggliv och bastu

1 595 – 1795 kr/person

Det här är den ultimata vistelsen för dig som älskar bastubad! Som njuter av brasans sprakande och den sköna värmen som snabbt sprider sig. Strandbastun med egen brygga ligger vackert alldeles vid sjön Åsundens fina vatten. Och doppet i sjön, året om, är kanske det bästa av allt!

I priset ingår: Strandbastubad med badrock, badhandduk, frukt & juice, SPA-ritual, 2-rätters middag med kaffe/te, logi i delat rum & frukostbuffé.

Fredrikas kök

Alla i förkläden

1 960 kr – 2 160 kr/person

Gourmetmiddag med jobbgänget? Bli en fena på fiskrätter? Eller en smaktävling med vännerna i köket? Här i vårt vackra hus har vi byggt ett alldeles nytt kök för gemensam matlagning och festlig provsmakning. Mini antal 10 pers. ”Öppna” tillfällen (dvs där ni kan boka in er även om ni inte är 10 stycken): 12 oktober och 16 november 2019)

I priset ingår: tilltugg och 1 glas mousserande vid genomgången, matlagningsaktivitet, 3-rätters middag, förkläde att ta med hem, kaffe/te samt logi i delat rum och frukostbuffé.

aaariba-karibisk-buffe-pa-rimforsa-strand-web-e1483366900188

Karibiska paket

fr 1 095 kr/person
22/11 – 21/12 2019

På Rimforsa Strand har vi en lite annorlunda jultradition. Istället för julmat dukar vi upp en buffé full med läckra rätter. Kött, fisk, fågel blandas med vegetariska och veganska rätter och massor av exotiska frukter. Lite grönare och lite lättare än ”vanlig” julmat

Karibisk lyx

1 450 – 1 650 kr/person

I priset ingår: Eftermiddagsfika, Strandbastubad med badrock, frukt, juice & snacks, Karibisk buffé med fördrink och kaffe/te samt logi i delat rum och frukostbuffé.

Karibiskt mys

1 095 – 1 295 kr/person

I priset ingår: Karibisk buffé med fördrink och kaffe/te samt logi i delat rum och frukostbuffé.

cykla-och-vandra

Cykla och vandra i skog och kring sjö

1 220 – 1 420 kr / person

Naturen i Kinda lockar till upplevelser. Ha Rimforsa Strand som utgångspunkt och ge dig ut till fots eller med cykel. Vandra/cykla bland sjöar, grottor och djupa skogar. 110 km av Östgötaleden går genom Kinda. Opphemsrundan och Hallstadrundan ligger runt knuten. Gillar du grusvägscykling finns det flera turer att välja mellan, tex Åländern eller Ämmern runt på knappt fyra mil. Oavsett om du vandrar eller cyklar får du med dig ett matpaket att fylla på energin med. Väl tillbaka väntar bastubad, god middag och därefter skön sömn i något av våra vackra rum.

I priset ingår: matpaket med wrap alt bulgursallad, frukt och dryck, Strandbastubad med handduk, juice & snacks, 2-rätters middag med kaffe/te samt logi i delat rum och frukostbuffé.

oppna-spisen-rimforsa-strand-web-683x1024

Ta tillvara på tiden

1 345–1 545 kr /person

Vi lever här och nu. Men tiden rusar allt snabbare och ibland har vi svårt att hänga med. Då är det viktigare än någonsin att få ett efterlängtat avbrott i tillvaron. Fly vardagen en stund. Koppla bort alla måsten och välj istället att koppla av med en njutbar middag och skön sömn.

I priset ingår: 3-rätters middag med kaffe/te, logi i delat rum och frukostbuffé

Sommarpaket 22/6 – 9/8 2020

Priserna gäller 22/6 – 9/8 2020. Vi reserverar oss mot eventuella prisjusteringar. Förläng din vistelse och njut av våra vackra omgivningar. Extra natt i samband med våra paket kostar 550 kr / person i dubbelrum (oavsett rumstyp)

M/S Kind

Kasta loss med m/s Kind

fr 1 345 kr/person
22/5 – 30/9 2020

En resa på vackra Kinda Kanal är en oförglömlig upplevelse. Här glider man fram genom en grävd kanal, fem sjöar och passerar 14 handdrivna slussar. Boka vårt paket och njut av en härlig dag ombord på passagerarbåten M/S Kind.
(Linköping – Rimforsa el Rimforsa – Linköping)

Paket m. middag

1 670 – 1 870 kr/person

I priset ingår: båttur (ca 6–7 tim) med lunch och fika ombord, Strandbastubad med juice & snacks, 2-rätters middag alt grillbuffé med kaffe/te samt logi i delat rum och frukostbuffé. Buss/tågbiljett mellan Linköping – Rimforsa.

Paket utan middag

1 345 – 1 545 kr/person

I priset ingår: båttur (ca 6–7 tim.) med lunch och fika ombord, Strandbastubad med juice & snacks samt logi i delat rum och frukostbuffé. Buss/tågbiljett mellan Linköping – Rimforsa.

relax-p-bryggan-fb

ReLAX

fr 995 kr/person
4-5/7, 11-12/7, 18-19/7, 25-26/7 2019

Kom och upplev den vackra sommaren. Njut av ett välkommet miljöombyte och upptäck vår magiska natur. Ett par dagars vistelse kan bli sommarens höjdpunkt! Checka in i våra charmiga rum, relaxa på bryggan, avnjut en god middag eller grillbuffé, vakna till den vackra soluppgången och ta ett friskt morgondopp i sjön.

 

I priset ingår: ReLAX på bryggan mellan kl 18.30 – 21.00 (laxtallrik och underhållning), Strandbastubad med badhandduk, snacks och juice, logi i delat rum samt frukostbuffé

Kajak, kropp och själ

1 400 – 1 600 kr/person
22/6 – 9/8 2020

Tänk dig att tyst glida fram på spegelblank sjö. Kanske få se en havsörn? Göra ett strandhugg, avnjuta medhavd matsäck och ta ett dopp i sjön. Att paddla kajak på sjösystemet är en upplevelse för kropp som själ. Väl tillbaka väntar lyxen med bastubad, middag och skön sömn i vackert inredda rum.

I priset ingår: en dags kajakhyra, 2-rätters middag alt grillbuffé med kaffe/te, Strandbastubad med badrock, badhandduk, frukt & juice, samt logi i delat rum och frukostbuffé

cykla-och-vandra

Cykla och vandra i skog och kring sjö

1 220 – 1 420 kr / person

Naturen i Kinda lockar till upplevelser. Ha Rimforsa Strand som utgångspunkt och ge dig ut till fots eller med cykel. Vandra/cykla bland sjöar, grottor och djupa skogar. 110 km av Östgötaleden går genom Kinda. Opphemsrundan och Hallstadrundan ligger runt knuten. Gillar du grusvägscykling finns det flera turer att välja mellan, tex Åländern eller Ämmern runt på knappt fyra mil. Oavsett om du vandrar eller cyklar får du med dig ett matpaket att fylla på energin med. Väl tillbaka väntar bastubad, god middag och därefter skön sömn i något av våra vackra rum.

I priset ingår: matpaket med wrap alt bulgursallad, frukt och dryck, Strandbastubad med handduk, juice & snacks, 2-rätters middag med kaffe/te samt logi i delat rum och frukostbuffé.

cykla-och-vandra

Kanalen och Östgötaleden

2 nätter fr 2 570 kr/person
24/5 – 1/9 2019

Upplev Kindas vackra natur från sjön och till fots. Passagerarbåten M/S Kind tar er från Rimforsa till Brokind, en resa på ca 40 minuter. Lagom utvilade är ni sedan redo för nästa etapp – att vandra Östgötaleden, från Brokind till oss på Rimforsa Strand, en tur på ca 18 km.

 

I priset ingår: Dag 1: 2-rätters middag, Strandbastubad med juice och snacks samt logi i delat rum, Dag 2: frukostbuffé, båtresa med M/S Kind, matpaket med wrap alt. bulgursallad, frukt och dryck, Strandbastubad med handduk, juice och snacks, 2-rätters middag med kaffe/te samt logi i delat rum. Dag 3: frukostbuffé

Ankomstdag fredag under perioden 22/5 – 5/7 samt 7/8 – 30/8 2020

Ankomstdag tisdag, torsdag och lördag under perioden 6/7 – 2/8 2020

valkommen_rimforsa-strand

Sommartider hej hej

1 050 – 1 250 kr / person
22/6 – 9/8 2020

Kom och upplev den vackra sommaren. Njut av ett välkommet miljöombyte och upptäck vår magiska natur. Ett par dagars vistelse kan bli sommarens höjdpunkt! Checka in i våra charmiga rum, avnjut en god middag eller grillbuffé, vakna till den vackra soluppgången och ta ett friskt morgondopp i sjön.

I priset ingår: 2-rätters middag alt grillbuffé med kaffe/te, Strandbastubad med badhandduk, snacks & juice, samt logi i delat rum och frukostbuffé

hargodlarna

Matsafari i Kindabygden

2  nätter fr 1 995 kr/person

Uppskattar du också lokal mat och småskaliga producenter? Då är det här paketet för dig. Vistelsen inleds med en skön dag på Rimforsa Strand med middag på kvällen. Dag 2 tar ni er runt i vår vackra bygd med egen bil och äter förrätt på Hargs Gård utanför Kisa, varmrätt på Rimforsa Strand och dessert på Fresons Trädgård. Ankomst tisdag, fredag eller lördag.

 

I priset ingår: Dag 1: 2-rätters middag, Strandbastubad med handduk samt logi i delat rum. Dag 2: frukostbuffé, matsafari i Kindabygden, Strandbastubad med handduk samt logi i delat rum. Dag 3: frukostbuffé

Får man ta med sig hunden eller katten till Rimforsa Strand?

Självklart ska även fyrbenta familjemedlemmar få njuta av en vistelse hos oss. Vi har två trevliga rum där husdjur är välkomna. De ligger i en separat byggnad med vacker fin utsikt över Åsunden eller fruktkällaren. Rummen har samma standard som våra övriga rum – ljusa och fräscha med dusch, toalett och trådlöst bredband. Pristillägget är 250 kr till det rum/ paket du har bokat.